Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Oversætter med din egen stemme

Sig farvel til Google Translate. Microsoft arbejder på en oversættelsesteknologi, som vil få dig til at tabe din underkæbe på gulvet.

Skrevet af / 09/11/2012 - 16:25
Oversætter med din egen stemme

Det er ikke sandsynligt, at du taler kinesisk eller hindu, men som verden udvikler sig, kan det blive nødvendigt at kunne. Et uoverskueligt problem for mange, som ikke er sprogeksperter. Men nu har Microsoft skabt et program, som kan analysere det, du siger på dit eget sprog, oversætte det og så endda afspille de oversatte sætninger på det nye sprog – udtalt med din egen stemme!

Google Translate er allerede en hjælp for mange, når man skal læse tekster på fremmede sprog på nettet. Googles egen Chrome-browser kan endda helt automatisk oversætte hele hjemmesider fra fremmede sprog til for eksempel dansk, men Microsoft tager altså nu teknologien et skridt videre. Blot ved at ”lytte” til din stemme en times tid eller to kan Microsofts program, som beskrevet oven for, bruge din stemme i stedet for en syntetisk stemme til at gengive oversættelsen af, hvad du sagde på dit eget sprog.

Teknologien er stadig ikke perfekt. Omtrent ét ud af otte ord aflæser og oversætter programmet forkert, men det nye program er stadig et stort skridt i den rigtige retning mod en slags universel oversætter, hvor du bare taler ind i et apparat, og oversættelsen så kommer ud på korrekt sprog i den anden ende.

Se nedenstående video fra en Microsoft præsentation med Chief Research Officer Rick Rashid for at se teknologien demonstreret.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

AI planlægger vores ferie

Styr computeren med hjernen

Solpaneler i øjnene?

Googles AI fantaserer sig frem til spil

Ny AI udfordrer GPT-4

Google lancerer mini-AI

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

ChatGPT får hukommelse - som kan slås fra

Kan dette pandebånd kontrollere drømme?

Googles chatbot skifter navn til Gemini

ISS modtager opgraderet computer

0
Lyd & Billede
Scroll to Top