Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

One more thing

Apple Watch er navnet på verdens mest ventede smart-ur.

Skrevet af / 09/09/2014 - 22:09
One more thing

Præsentationen af de nye iPhone 6-modeller gik hurtigere end den plejer her til aften, men det var fordi Apple skulle have tid til “one more thing,” som Steve Jobs plejede at sige, når han havde noget virkelig nyt og spændende oppe i ærmet.

I aften var det Tim Cooks tur til at sige “one more thing,” og frem på skærmen tonede…. et ur. Apple Watch er en realitet.

2014-09-09 19.03.12

Navnet blev altså ikke iWatch, som vi havde gættet på, men Apple Watch. Og der var virkelig tale om en overraskelse, for selvom vi havde på fornemmelsen, at Apple langt om længe ville lancere sit smart-ur her til aften, så var der intet sluppet ud om uret inden aftenens præsentation. Apple kan altså godt holde på en hemmelighed, når de virkelig vil.

Og hvilken hemmelighed, for Apple Watch lever op til alle forventningerne… og så lidt til.

Selve uret er fremstillet af rustfrit stål, mens skærmen er af safirglas. Og produktet ligner faktisk et rigtigt ur med en krone på siden og mulighed for at skifte remmen. Apple Watch kommer i to forskellige størrelser og med seks forskellige remme, herunder en metalrem i rustfrit stål samt en læderrem, hvis man vil holde sig til det helt klassiske look.

2014-09-09 19.14.21

Herudover kommer der er en sportsudgave ved navn Apple Watch Sport samt en ægte luksusudgave, Apple Watch Edition, fremstillet i 18 karat guld!

2014-09-09 19.14.23

Ikke overraskende skal Apple Watch bruges sammen med iPhone. Og det understøtter kun iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 5S, iPhone 5C og iPhone 5.

Men hvis man havde troet, at Apples smart-ur bare ville være en krympet mobil med samme brugerflade som iPhone og iPad, så tog man fejl. Apple har udviklet en helt ny brugerflade til Apple Watch. Betjeningen foregår via touch-skærmen i kombination med den “digitale” krone på urets side.

2014-09-09 19.02.12

Ved at dreje på kronen zoomer man ind og ud på skærmen, mens touch-skærmen på Apple Watch kan kende forskel på, om man trykker hurtigt eller lader fingeren presse mod skærmen i længere tid – touch-skærmens svar på højreklikket.

Apps er samlet i en sky, og hver enkelt app åbnes med et let fingertryk på skærmen. Den vigtigste app selvfølgelig selve ur-app’en, der i øvrigt kan tilpasses efter behov ved at benytte førnævnte lange fingerberøring.

f1410286000

Men herudover er Apple Watch proppet med funktioner.

Man skal for eksempel kunne bruge sit Apple Watch til at låse døren til sit hotelværelse.
Man skal for eksempel kunne bruge sit Apple Watch til at låse døren til sit hotelværelse.

Med glances – som hentes ved swipe opad fra bunden af skærmen – kan man hurtigt se kalenderaftaler, beskeder eller vejret. Notifikationer mærker man ved hjælp af små vibrationer, man kan føle på håndleddet.

f1410286886

Uret har ikke noget tastatur. I stedet kan softwaren selv læse og forstå beskeder og give brugeren forslag til forskellige svar. Eller man kan bruge Siri til at diktere et svar. Men tastaturet er afskaffet. Velkommen til 2014.

Og ja, Siri, Apples personlige assistent, er indbygget i Apple Watch. Med præcis samme funktionalitet som på iPhone og iPad.

Man kan også bruge uret til at finde vej via en miniature-udgave af Kort-app’en, og tredjeparts-udviklere – som Facebook og Twitter – vil også have mulighed for at lave apps til uret. Apps fra Pinterest, Nike, BMW og Honeywell er allerede klar på uret.

2014-09-09 19.24.56

Og så er der selvfølgelig de obligatoriske fitness-apps. På bagsiden af Apple Watch sidder nemlig en masse sensorer – herunder et accelerometer og en pulsmåler – som holder nøje øje med brugerens bevægelser.

f1410287823

Der er to separate apps til at holde gøre brug af de mange målinger. Fitness registrerer generel bevægelse og aktivitet, mens Workout bruges til mere detaljeret monitorering af træning. Begge apps synkroniserer med den nye Health-app i iOS 8.

Apple Watch oplades trådløst. Der blev ikke sagt noget om forventet batteritid til præsentationen.
Apple Watch oplades trådløst. Der blev ikke sagt noget om forventet batteritid til præsentationen.

Apple Watch oplades trådløst og vil komme på markedet i begyndelsen af 2015 til en pris, der starter ved USD 349. Nogen dansk pris kender vi ikke i skrivende stund.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top