Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

OLED fra LG er klar i butikkerne

LG er - ligesom Samsung - først med krumme OLED-tv i danske butikker.

Skrevet af / 09/10/2013 - 15:05
OLED fra LG er klar i butikkerne

Efter at have været en fremtidsdrøm i årevis er der nu kamp ved målstregen, når det gælder om at lancere OLED-tv. Samsung meddelte for nylig, at de som de første kunne sende deres OLED-baserede krumskærms-tv i butikkerne i oktober. Konkurrenten LG giver nu igen ved at erklære, at de er den første leverandør, som kan placere to OLED-modeller på butikshylderne, et krumt og et fladt.

Det drejer sig om det let buede 55EA980W og Gallery OLED 55EA880W, som har skjulte højtalere i en traditionel billedramme. Begge kommer i handlen i løbet af indeværende måned. Det buede OLED-fjernsyn 55EA980W er blandt andet præmieret af EISA som Europas bedste designfjernsyn.

lg_krum-tv

Vi er utroligt glade for, at LG kommer først med at lancere OLED-fjernsyn på det danske marked. Det passer nemlig som hånd i handske med vores ambition om altid at ligge i front, når det gælder om at tilbyde forbrugerne den ultimative billedkvalitet“, udtaler Thomas Wering, nordisk markedschef i LG Electronics.

Billedkvaliteten i et OLED-fjernsyn udmærker sig ved ekstrem sorthed og uendelig kontrast og er dermed langt bedre end hidtil kendte panelteknologier. Derfor anser vi det her for et syvmileskridt for tv-branchen og forbrugerne – muligvis det største fremskridt siden overgangen fra sort-hvid- til farvefjernsyn.

LG’s OLED-teknologi baserer sig på et patenteret system, hvor de sædvanlige røde, grønne og blå OLED-subpixels er suppleret med en hvid subpixel. De hvide subpixels kan gengive alle spektrets farver og dermed aflaste de blå, der ellers har kortere levetid end de røde og grønne. Ud over at øge holdbarheden indebærer det angiveligt en hidtil uset billedkvalitet med optimal farvegengivelse.

Som et maleri på væggen
LG’s Gallery OLED-fjernsyn 55EA880W er et designfjernsyn i særklasse, hvor problemet med lydkvaliteten i fjernsyn er løst på kreativ vis. Selve fjernsynet er blot 4 mm tykt, men der medfølger der en ramme i udførelse som en traditionel billedramme. Skjult i rammen er anbragt et 2.2-kanals lydsystem, der giver en fyldig og kraftig lyd. Fordi 55EA880W bliver en slags indrammet maleri, har LG indbygget en såkaldt Gallery Mode, der giver brugeren mulighed for at få vist højtopløste digitale udgaver af kendte værker af kunstnere som Vincent van Gogh og Paul Gauguin. Samtidig gør Gallery Mode det nemt for brugeren at benytte OLED-fjernsynet til at vise sine egne fotos som diasshow.

Pris og tilgængelighed
På nær en flad enkrone koster LG 55EA980W er 80.000 kr, og LG55EA880W 90.000 kr. Begge modeller kommer i handlen i løbet af oktober.

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

TCL 115X955: Gigant-TV klar til Danmark

Se hvad vi fandt hos LG i Tyskland

Smugkig på LG's nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer - nogle større?

Nu i butikkerne: TCL X955-serien

Smugkig på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Vores OLED TV'er er de bedste til film

Marimekko-mønster på The Frame

Her er Philips' 2024 TV-modeller

Her er de bedste (og vildeste) TV'er, vi fik at se i Las Vegas

Blændende og knivskarpt!

Sådan er Panasonics nye "Fire TV"

0
Scroll to Top