Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyt Mac OS X til efteråret

Apple har døbt den nye version af operativsystemet OS X El Capitan, opkaldt efter et bjerg i Yosemite nationalparken.

Skrevet af / 08/06/2015 - 20:45
Nyt Mac OS X til efteråret

Apples årlige udviklerkonference er den 26. i rækken, og i de seneste år er konferencen blevet en vigtig arena for lanceringer af ny teknologi, produkter og tjenester.

Første nyhed på dette års WWDC er en ny version af Apples operativsystem til Mac, OS X El Capitan – navnet på et bjerg i nationalparken Yosemite, som også var navnet på sidste års udgave af OS X.

ElCapitan-mountain

Blandt nyhederne er flere pegebevægelser på trackpad’en for at lagre, sende eller ændre ting. Og så er der Pinned: Små nåle man kan sætte på en webside for at lave en lettere tilgængelig oversigt over websider, man besøger ofte.

Søgefunktionen Spotlight har fået udvidet søgefunktion med blandt andet vejrudsigt og sportsresultater.

ELCapitan-OSX

Hvis man i den aktuelle Mac OS-version vælger at åbne en app i fuldskærmstilstand, forsvinder alle andre apps og programmer i baggrunden. Men i El Capitan kan man lægge vinduer ved siden af hinanden i en såkaldt Split View. Man kan ændre størrelse på de forskellige vinduer og lynhurtigt hente apps, som ligger i baggrunden.

Det bliver også nemmere at gemme flere almindelige skrivebordsvinduer og navigere imellem dem.

Grafikydelsen for for eksempel spil, åbning af apps og diverse processor bliver også bedre. Rendering af grafik bliver op til 50% hurtigere, mens spil kommer til at køre op til 10 gange hurtigere.

Det nye operativsystem bliver først tilgængeligt for udviklere, mens den færdige version bliver klar til gratis download i løbet af efteråret.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
Lyd & Billede
Scroll to Top