Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Seks nye mobile enheder fra Nokia

To "phablets", tre økonomi-smartphones og Nokias første tablet blev lanceret på Nokia World i Abu Dhabi i morges.

Skrevet af / 22/10/2013 - 09:12
Seks nye mobile enheder fra Nokia

På et pressemøde i Abu Dhabi her til morgen kunne afgående Nokia-chef Stephen Elop afsløre ikke mindre end seks nye mobile enheder. Tre billige smartphones til især det asiatiske marked, to nye “phablets” med 6-tommers skærme, samt Nokias første tablet. Ikke alle kommer dog til Skandinavien, men topmodellen Nokia Lumia 1520 kan købes allerede til januar.

Lumia 1520
Nokia Lumia 1520 er – sammen med lillebror 1320, den første smartphone fra Nokia med en skærm på seks tommer. Det gør skærmen stor nok til læsning og surfing. Det betyder også, at der er plads til tre rækker af ikoner, de såkaldte livetiles. Den optimerede startskærm gør det muligt at få flere apps på forsiden, og så kan man også se endnu større udsnit af sin kalender, e-mail og sine notater end tidligere.

nokia_lumia_1520_4

Nokia Lumia 1520 kommer med en 1080p full HD-skærm, og med offentliggørelsen af den nye smartphone har man optimeret startskærmen, så der er blevet plads til en tredje række med de populære livetiles.

Da Nokias nye smartphones kører Windows Phone 8, kommer Lumia 1520 selvfølgelig med mobiludgaven af Microsoft Office, der giver mulighed for at gennemse og redigere i dokumenter, som kan gemmes på de medfølgende 7 GB gratis plads på Skydrive eller på telefonens egne 32 GB interne.

Lumia 1520 er udstyret med et 20 megapixel-kamera med optisk billedstabilisering. Med den nye Nokia Camera app bliver det nu lettere at tage billeder i høj kvalitet og efterfølgende beskære og behandle dem.

HD-video og surroundsound
Lumia 1520 optager video i fuld 1080p HD-kvalitet med 30 billeder i sekundet. Der er fire indbyggede mikrofoner, som kan optage lyd i surround, hvilket blev demonstreret ved lanceringen.

Nokia Storyteller
Fælles for alle de nye enheder er er app’en Nokia Storyteller, som kombinerer billeder, GPS og korttjenesten HERE. Med Nokia Storyteller kan man genleve sine minder i et interaktivt kort, hvor man kronologisk bliver ført gennem en billedrejse. Zoomer man ud af billederne får man interessepunkter, kontaktinfo og kørselsvejledning.

Fakta om Lumia 1520:

  • OS: Windows Phone 8
  • HERE kort- og lokationsserviceDisplay
  • 6″ full HD 1080p Gorilla Glass 2-skærm med høj kontrast og lav lysreflektion.
  • Batteri: 3.400 mAh med Qi-kompatibel trådløs opladning
  • CPU: 2,2GHz quad-core Snapdragon 800
  • Bagkamera: 20 megapixel med autofokus, Zeiss-optik og optisk billedstabilisering, 2x tabsfri zoom, dual LED-flash
  • Frontkamera: 1.2 Mp 720p HD
  • Hukommelse: 2GB RAM, 32 GB lagerplads. 7 GB SkyDrive-lager og micro SD card (maks 64GB)

Nokia Lumia 1520 kommer til Danmark den 16. januar 2014 i farverne sort og gul og får en vejledende pris på 5.300 kr.

 

Nokia Lumia 1320
Meget af det, der kan siges om topmodellen Lumia 1520, gælder også den mindre 1320. Også her er der tale om en velvoksen “phablet”, dvs. en mobil i “næsten-tablet” størrelse.

Den 6″ store skærm er 720p, og også i denne model følger Nokia Camera-app’en med.

nokia_lumia_1320_group

Nokia Lumia 1320 fås i orange, gul, hvid og sort og kommer i første omgang på markedet i Kina, Vietnam og senere på andre asiatiske markeder, samt Indien og Europa. Det er stadig for tidligt at sige, om eller hvornår Lumia 1320 kommer til Skandinavien.

 

Nokia Lumia 2520
Nokias første Windows-tablet, Lumia 2520, kombinerer LTE og WiFi, og er designet til at give den bedste læsbarhed, hvad enten man er udendørs eller indendørs.

elop-2520

Skærmen er 10.1″, og der er lagt stor vægt på at gøre den attraktiv at tage med som muligt. Skærmen er angiveligt er den mest lysstærke og kontrastrige på markedet.

nokia_lumia_2520_hero

Lumia 2520 lanceres i første omgang i USA, England og i hjemlandet Finland. Men det er endnu for tidligt at sige, om eller hvornår Lumia 2520 kommer til Danmark, Norge og Sverige, eller vi blot skal kigge misundeligt på finnerne.

Nokia Asha 500, 502 og 503
Nokia præsenterede de nyeste medlemmer af Asha-familien, som især er populære i Asien. Alle tre telefoner bygger på Nokias velkendte design, men er blandt andet forbedret med en “krystaloverflade”, der skulle gøre dem ekstra slidstærke.

nokia_asha_503_1

Den dyreste af de tre,  Asha 503 har 3G, et kamera på 5 Mp og mulighed for Dual SIM. Og det er den eneste af modeller, som muligvis vil kunne købes i Skandinavien. Alle tre lanceres i første omgang Afrika, Asien, Mellemøsten og Latinamerika.

nokia_asha_500_1

Nokia Asha 500 har en 2,8-tommer skærm, 2 megapixel kamera og kommer i en single SIM- og en Easy Swap Dual SIM-udgave.

nokia_asha_502_1

Nokia Asha 502 har en 3-tommer skærm, 5 megapixel kamera med LED blitz, Gorilla glas 2 og kommer i en single SIM- og en Easy Swap Dual SIM-udgave.

Lad op helt trådløst
Nokia har udviklet en bærbar ladeplade, som gør trådløs opladning både enklere og hurtigere. Dermed kan du lade din smartphone op trådløst, hvor som helst og når som helst. Nokia DC-50 benytter sig af Qi-standarden, og er kompatibel med en række Lumia-modeller. Det gælder f. eks. Lumia 1520, 1020, 925 og 920. Nokia DC-50 forventes at være tilgængelig globalt i udgangen af året, til en (amerikansk) pris på 99$ (knap 600 kr eksl. moms).

nokia_dc_50_wireless-charging

 

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

0
Lyd & Billede
Scroll to Top