Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Ny iPhone-klon fra OnePlus

Hvorfor genopfinde den dybe tallerken, når man kan lære af og kopiere fra sine konkurrenter?

Skrevet af / 21/06/2017 - 10:12
Ny iPhone-klon fra OnePlus

Det synes at være tanken hos kinesiske OnePlus, der i går aftes ved en række pop-up events rundt omkring i verden, officielt løftede sløret for deres nye topmobil, OnePlus 5. Vi var med i København, hvor vi fik set den båndede og Apple-inspirerede præsentation via storskærm, hvorefter vi fik telefonen i hånden. I kan godt glæde jer til d. 27 juni, hvor telefonen kommer i butikkerne. Den kan allerede forudbestilles nu.

En iPhone 7 Plus-klon

Det er tydeligt at se, hvor OnePlus har hentet sin primære inspiration. OnePlus 5 er som snydt ud af næsen på særligt iPhone 7 Plus, især hvis vi ser på bagsiden, der nu præges af et kamera med to linser. Funktionsmæssigt kan disse da også det samme. Den ene er den primære og den anden bruges til optisk zoom. Ligesom på iPhone 7 plus er desuden inkluderet en speciel portrætfunktion, der gør det muligt at fokusere på forgrunden og udtvære baggrunden. Ifølge tidlige anmeldelser er denne funktion hos OnePlus dog en anelse mere hidsig end hos iPhone 7 plus, hvilket resulterer i overdreven smat og tab af detaljer. Vi tester naturligvis denne funktion, som vi får gang i vores testeksemplar. På ét væsentligt punkt adskiller OnePlus sig dog fra Apple. De har valgt at bevare minijack-udgangen, hvilket de jokede med i deres præsentation. “Selvfølgelig har vi ikke fjernet dén”.

LYNhurtig og masser af RAM

En ting som alle dog også påpeger, er hvor lynende hurtig telefonen er. Den er udstyret med nyeste Snapdragon-processor fra Qualcom og op til hele 8GB ram. Sidstnævnte kan lyde som overkill, især hvis man skæver til konkurrenterne og ser, at de kun udstyrer deres telefoner med 4GB. De ekstra RAM bliver heldigvis godt udnyttet, og betyder at telefonen uden problemer jonglerer adskillige apps på samme tid, uden at man oplever nogen former for sløvhed.

(Foto: Producent)

Let modificeret Android

Som det også var tilfældet med OnePlus 3T, kører OnePlus 5 med sin egen let modificerede udgave af Android, OxygenOS. Telefonen fås i grå og sort. Forskellen på de to er dog ikke alene i farven, men også på mængden af RAM og lagerplads, som ikke kan udvides. Den grå udgave må nøjes med 6GB RAM og 64GB lagerplads, imens den sorte udgave er udstyret med 8GB RAM og 128GB lagerplads.

OnePlus 5 kan købes fra d. 27. juni 2017.

Pris: 64GB EURO 499, 128GB EURO 539

 

Mikael Hansen
(f. 1982): Freelancejournalist på L&B Home. Mikael startede som tech-journalist hos Gamereactor i 2006. Derfra gik turen til magasinet GEAR, hvor han også fik bred erfaring foran et kamera. En kandidatgrad senere vendte han retur som journalist på Lyd & Billede og sidenhen som redaktør for TechRadar. Mikael skriver om alt fra fra PC’er til smartphones, smart home, lyd og gaming.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

Samsung klar med nye prisbillige mobiler

Professionel lagring til mobilvideo

Polestar-mobil er på vej

Apple tillader alligevel webapps

Budgetmobil fra Nothing

Nye funktioner til Pixel-enheder

Ringenes Herre?

OnePlus Watch 2 præsenteret i Barcelona

0
Scroll to Top