Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Ny Android Wear-version understøtter Wi-Fi.

Android Wear 5.1 er på vej til dit smarte ur. Her er alle nyhederne.

Skrevet af / 22/04/2015 - 17:43
Ny Android Wear-version understøtter Wi-Fi.

For få uger siden skrev vi, at den kommende udgave af Android Wear måske ville komme til at virke sammen med iPhone.

Den historie har vist sig at være en and. I hvert fald foreløbig, for Google har på sin officielle Android-blog netop offentliggjort nyhederne i Android Wear 5.1, der rulles ud til brugerne i løbet af de kommende uger.

Blandt de største nyheder er “always-on” apps samt Wi-Fi understøttelse.

Førstnævnte vil sige, at apps kan forblive synlige på urskiven, så længe du ønsker, så du ikke er nødt til at ryste armen eller trykke på skærmen for at få skærmbilledet frem. En smart detalje er, at farven for at spare strøm forsvinder fra app’en, når du ikke kigger på uret.

alwayson_500

Wi-Fi understøttelsen indebærer, at uret kan give dig notifikationer og beskeder, selvom du ikke er inden for Bluetooth-rækkevidde af din smartphone. Hvis blot dit Android Wear-ur er koblet til et trådløst netværk via Wi-Fi, og din telefon har en dataforbindelse (selvom den skulle befinde sig flere hundrede kilometer væk), så kan du sende beskeder og bruge alle dine apps, som du plejer.

En tredje lille men praktisk nyhed er, at man nu kan bladre mellem faner på urets skærmet blot ved at vrikke med håndleddet. På den måde kan man checke sit ur, selvom man ikke har nogen hænder fri.

apps_people_actions_250x250 (4)

Opdateringen kommer til LG Watch Urbane, Moto 360, LG G Watch, LG G Watch R, ASUS ZenWatch, Sony SmartWatch 3 og Samsung Gear Live.

Dog vil LG G Watch ikke få udbytte af Wi-Fi understøttelsen, da dette ur ikke har indbygget Wi-Fi.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
Lyd & Billede
Scroll to Top