annonce
annonce
annonce

CES 2018

Nvidia vil udkonkurrere dit tv

Grafikgiganten vil have en gaming-skærm ind på den gode plads i stuen. Og Asus, Acer og HP skal levere dem.

annonce

Der, hvor de fleste har deres “husalter” stående i stuen, skal der fremover være en gaming-skærm af lige så solide dimensioner. Og hvor det gammeldags fjernsynssignal tøffer af sted med 25 billeder i sekundet, skal de nye skærme kunne levere varen i aktuelle 3D-spil. Det vil sige op til 120 billeder i sekundet ved 4K-opløsning! Det fortalte Nvidias CEO og grundlægger, Jensen Huang, på firmaets pressekonference på CES i Las Vegas.

Det nye initiativ kaldes BFGD (Big Format Gaming Display – selv om F’et sikkert vil blive omfortolket i folkemunde), og foreløbig har Acer, Asus og HP sagt ja til at levere BFGD-skærme. Skærmene bliver på 65 tommer, og ud over den lynhurtige opdateringshastighed skal de også have et meget lavt “input lag”. Altså den tid, som det tager at få et billede igennem elektronikken og frem på skærmen. En lysstyrke på 1.000 nit lover også godt for en intens spiloplevelse i stuen.

I følge grundlægger og CEO Jensen Huang fra Nvdia er netop den mest spændende tid i teknologihistorien. Foto: Nvdia

Ifølge Jensen Huang er spil vejen frem, og han forudser, at alle inden for en generation vil være gamere:

Jeg tilhørte den første generation af gamere. Før min generation var der ingen, men nu er gaming anerkendt som sport. Og det er den største sportsgren i verden. I mine børnebørns generation vil alle være gamere. Fra nul til alle på tre generationer. Det en meget stor industri,” sagde den 54-årige Jensen Huang.

Se hele pressekonferencen herunder:

annonce
annonce
annonce
annonce
Som læser har du kun ret til at benytte indholdet på lydogbillede.dk til personlige og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål, forudsat at du henviser til kilden og respekterer eventuelle rettighedsangivelser og/eller -forbehold. Du må ikke bruge indhold til andre formål eller på andre måder end dem, der udtrykkeligt er tilladt. .