Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nu også film-streaming i luften!

Lavprisflyselskabet Norwegian, som allerede tilbyder gratis wi-fi på mange afgange, tilføjer nu video-on-demand til pakken af tjenester i luften.

Skrevet af / 04/02/2013 - 02:40
Nu også film-streaming i luften!

Det norske flyselskab Norwegian er på ingen tid blevet til det næststørste flyselskab i Skandinavien efter SAS, og da det norske firma har vokset sig stort inden for de seneste år, består flåden primært af spritnye og meget moderne fly. Helt konkret Boeing 737-maskiner hvoraf en hel del er forsynet med såkaldt inflight wi-fi – altså trådløst internet i luften – hvilket er gratis for passagererne.

110914140820354

Det har gjort Norwegian til et populært selskab blandt gadget-elskere, som har svært ved at slippe deres smartphone eller tablet-computer og især ved at være offline i de mange minutter og timer, som en flyvetur normalt varer.

Og nu prøver Norwegian igen at tiltrække teknologi-elskende passagerer. Denne gang ved hjælp af en streaming-tjeneste med film, som passagerer kan se på deres medbragte smartphone, tablet eller bærbare computer.

For en enkelt film skal man betale € 7 (svarende til godt 52 kroner), mens en all-access TV-pakke også er prissat til € 7. Når man har foretaget købet, vil filmen eller tv-pakken være til rådighed i 24 timer. Hvilket altså vil sige, at hvis man skulle stige ombord på flere Norwegian-afgange på samme dag, vil man stadig have adgang til det købte indhold. Såfremt der er wi-fi på flyet selvfølgelig!

VOD

Video-on-demand vil ikke forstyrre internet-brugen om bord, da indholdet er lagret lokalt om bord på flyet.

Streaming-tjenesten er i øjeblikket tilgængeligt om bord på fem af Norwegians fly, men det antal vil blive forøget i løbet af de kommende uger.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
Lyd & Billede
Scroll to Top