Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nu er hoverboardet her …ikke!

De selvsnørrende Nike-sko er lige om hjørnet. Og nu lover en video, at det svævende skateboard er en realitet. Desværre er det fup!

Skrevet af / 07/03/2014 - 10:30
Nu er hoverboardet her …ikke!

Mange af de ting, som vi omgiver os med i dag er, er blevet skabt med inspiration i science fiction. For hvor kunne det være fedt at have sådan en dims! En af de fremtidsopfindelser, som vi har ventet mest utålmodigt på (efter overlyshastighed, tidsrejser og intelligente robottjenere) er hoverboardet fra “Tilbage til fremtiden del 2“. Jovist, det er da herligt, at en designer hos Nike har fortalt, at Marty McFlys selvsnørrende sko vil være en realitet i 2015. Præcis som forudset i filmen. Men vi vil ærlig talt hellere svæve hen over byens gader på et flyvende skateboard.

Derfor har en video fra firmaet Huvrtech, vakt begejstring. I videoen ser man Christopher Lloyd, som i sin tid spillede Emmet “Doc” Brown i “Tilbage til fremtiden“-filmene, komme kørende i en DeLorean-sportsvogn og overrække et ægte hoverboard til skaterstjernen Tony Hawk. Og så kører det ellers derud af i den godt fire minutter lange video, hvor der bliver hoverskatet lystigt.

Videoen, som angiveligt er optaget ved et event i februar i Los Angeles, er proppet med så mange stjerner, at alle, uanset alder og tilhørforhold vil kunne genkende nogen, som de har tillid til. For når Christopher Lloyd, Tony Hawk, Moby, Schoolboy Q, Terrell Owens, Bethany Consantin (Best Coast) og venturekapitalisten Mark Cuban alle siger, at dette er en fantastisk opfindelse, så det da være sandt?

hoverboard-video-clip

Men nej, selv om Huvrtech-folkene lover, at det hele er ægte, er det naturligvis et fupnummer. Chefudvikleren hos Huvrtech er i virkeligheden en skuespiller ved navn Nelson Cheng, og videoen er optaget af folkene fra comedy-websitet Funny or Die. Et hold MIT-studerende har ikke opfundet antityngdekraften og holdt det hemmeligt for at bruge teknologien i et stykke legetøj. Og der kommer ikke noget hoverboard i 2015.

En brødebetynget Christopher Lloyd går her til bekendelse og undskylder sin medvirken “jeg så ikke kranerne og wirerne, der holdt folk svævende – for jeg ville så gerne tro det“. Denne video er rimeligvis lige så lidt troværdig som den første, men vi tilgiver selvfølgelig Doc Brown, som desuden lover at udlodde det signerede hoverboard på nettet.

Men videoen har tydeligvis kostet en bunke penge at lave, og de medvirkende kendisser har næppe heller gjort det for Huvrtech blå øjnes skyld. Så vi er lidt nysgerrige på, hvad de egentlig vil sige til os, nu hvor de i den grad har opnået alles opmærksomhed?

Kilde: Extremetech, Huvrtech, Funny or Die

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bandekrigen fortsætter

Vil tilbage i sadlen!

Højreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Kommende højdepunkter på Netflix!

Fuld MAX?

Se ny trailer!

Premiere i dag!

Følelserne er tilbage!

Netflix slår til!

0
Lyd & Billede
Scroll to Top