Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nu bliver iPhone endnu mere avanceret

På Apples udviklerkonference er det naturligt, at en ny version af operativsystemet til iPhone og iPad ser dagens lys. Her er iOS 9.

Skrevet af / 08/06/2015 - 21:20
Nu bliver iPhone endnu mere avanceret

Den personlige assistent Siri får en total overhaling og bliver mere proaktiv. Man kan allerede bruge Siri til at spørge om vej, finde en restaurant eller oprette en aftale i kalenderen, og nu tilføjer Apple flere funktioner. Brugeren vil nu kunne bede Siri om at finde billeder eller videoer fra et bestemt sted eller tidspunkt, og uanset hvor du befinder dig på din iPhone (en app, på en webside, i en email) vil du nu kunne bede Siri om at minde dig om netop dét på et bestemt tidspunkt (mind mig om at svare på denne mail, når jeg kommer hjem o. lign.).

iOS9-Siri

Ikke kun Siri har fået en overhaling. Plugger man sine hovedtelefoner i mobilen, får man foreslået en playlist eller lydbog. Og nu kommer iPhone også med påmindelser om, at man nu skal køre for at nå sin næste aftale – eller med forslag til, hvilken app man kan bruge netop nu. Meget i stil med Google Now.

iOS9-search

Søgefunktionen har også lært nye tricks og kan nu søge i apps, sportsbegivenheder, Netflix og meget mere, og søgefunktionen kommer også med forslag til, hvilke apps, steder eller personer som kan være interessante på et givent tidspunkt.

Får man en email med forslag til en aftale, vil den automatisk dukke op i kalenderen.

Apples trådløse, mobile betalingsløsning, Apple Pay, bliver nu tilgængelig i Storbritannien, og flere butikker, kæder og banker understøtter nu tjenesten.

iOS9-Apple-Pay

Apple Pay og Passbook vil blive samlet i én ny app ved navn Wallet, som både skal kunne gemme kreditkort, boardingkort, billetter, etc.

Korttjenesten Apple Maps vil fremover vise brugeren restuaranter og butikker, som understøtter Apple Pay, og amerikanske og kinesiske vil få glæde af en ny funktion ved navn Transit, som hjælper brugeren med at komme rundt med offentlig transport.

iOS9-News

En helt ny app er News, som indeholder særlige versioner af artikler fra online-medier – meget i stil med app’en Flipboard. Artiklerne kan indeholde videoer, animationer og interaktivitet på samme måde som digitale magasiner til tablets.

Generelt er iOS 9 blevet mere raffineret og har for eksempel fået multitasking til iPad, som vi kender det fra Microsofts Surface-tablet og de fleste Android-tablets.

iOS 9 kommer til iPhone og iPad til efteråret. Alle enheder, som i dag understøtter iOS 8, vil også understøtte iOS 9.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

0
Lyd & Billede
Scroll to Top