Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nu begynder app-udviklingen til Apple Watch

Apple Watch kommer ikke før engang næste år, men udviklerne er allerede godt i gang med at skrive apps til smart-uret.

Skrevet af / 19/11/2014 - 14:23
Nu begynder app-udviklingen til Apple Watch

Apple har for nyligt frigivet WatchKit, som er et udviklingsprogram for tredjeparts-apps til det kommende Apple Watch. App-udviklere kan downloade Xcode 6.2 og WatchKit og allerede nu gå i gang med udviklingen af apps, der passer til den lille skærm på Apples smart-ur.

I WatchKit er skærmopløsningen opgivet til  272 x 340 pixels for den 38 mm store version, og 312 x 390 pixels for det 42 mm store Apple Watch, og Apple kalder skærmene for retina-skærme, da de mener, at opløsningen er høj for så små skærme.

Samtidig har Apple frigivet en betaversion af iOS 8.2 – softwaren til iPhone og iPad, som understøtter Apple Watch, sådan at udviklerne kan teste apps på uret og og funktionaliteten sammen med en iPhone med iOS 8.2 beta.

Fra pressemeddelelsen lyder det:

“Apple Watch er vores mest personlige enhed, og WatchKit udstyrer de dygtige iOS-udviklere med de værktøjer, som de har brug for til at skabe spændende nye oplevelser direkte på håndleddet,” siger Philip Schiller, Senior Vice President of Worldwide Marketing i Apple. “Udviklerne kan nu bruge iOS 8.2 beta SDK for WatchKit til at begynde på at lave banebrydende nye apps, Overblik og varslinger, som kræver handling til den nyskabende Apple Watch-brugerflade. De kan arbejde med ny teknologi som Force Touch, Digital Crown og Taptic Engine.”

Udviklerne kan lave varslinger, som kræver, at brugerne udfører handlinger eller svarer fra håndleddet. Dette kan for eksempel være at slukke lyset, når de går hjemmefra, få hurtig adgang til information, når de er i lufthavnen, eller at ændre rejseruten når toget eller bussen er forsinket. Udviklerne kan bruge Overblik, som giver brugerne hurtig adgang til informationer – for eksempel sidste nyt og sportsresultater, status for alarmsystemet eller næste ingrediens i deres yndlingsopskrift.

Wathckit

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

Samsung klar med nye prisbillige mobiler

Professionel lagring til mobilvideo

0
Lyd & Billede
Scroll to Top