Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Netflix vil lancere 4K-programmer i år

Snart kan du se Breaking Bad og House of Cards i fantastisk 4K-opløsning, streamet hjem til din egen stue.

Skrevet af / 09/01/2014 - 18:03
Netflix vil lancere 4K-programmer i år

Under CES-messen, som finder sted i Las Vegas i denne uge, har Netflix-chefen Reed Hastings annonceret, at streamingtjenesten allerede i 2014 vil begynde at tilbyde indhold i 4K-opløsning. De vil begynde med flagskib-tv-serierne House of Cards (med Kevin Spacey i hovedrollen) og Breaking Bad.

Reed-Hastings-Netflix

4K giver dig kort fortalt en opløsning, der er fire gange bedre end dagens full-HD. De første 4K-tv blev lanceret sidste efterår på IFA-messen i Berlin, og kom på markedet senere på efteråret. Allerede nu er priserne så småt blevet “spiselige” for menigmand, med priser nede i acceptable 18.000 kroner for en 55-tommer.

Hvis du vil kunne glæde dig over at streame 4K-opløsning, kræver det en god bredbåndsforbindelse. Streaming i 4K-kvalitet vil beslaglægge op til 16 Mbps, så du bør som minium skaffe dig en internetforbindelse på 20-25 Mbps, hvad allerede mange i Skandinavien har.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
Scroll to Top