Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

iPhone 6s er mere holdbar end Samsung Galaxy S7

Ja, Galaxy S7 er virkelig vandtæt, men den kan ikke tåle nær så mange bank som Apples iPhone.

Skrevet af / 14/03/2016 - 20:07
iPhone 6s er mere holdbar end Samsung Galaxy S7

Firmaet SquareTrade, der leverer udvidede mobilgarantier med dag til dag ombytning, har kigget nærmere på holdbarheden af de nyeste smartphones fra Samsung. Det skriver de i en pressemeddelelse, som dukkede op i vores indbakke her til morgen.

Om det rent videnskabeligt “holder vand”, hvad SquareTrade udsætter telefonerne for, vil vi absolut ikke bekræfte, men underholdende er det.

Samsung oplyser jo selv, at både Galaxy S7 og S7 edge er vandtætte i ned til 1,5 meters dybde i op til 30 minutter, så det satte SquareTrade sig for at efterprøve. Det sker ved hjælp af robotten “DunkBot”, og med en anden robot, “TumbleBot”, har man simuleret den slags tæv, en mobiltelefon i øvrigt kan risikere at blive udsat for.

Galaxy S7 og S7 edge er blevet holdt op imod iPhone 6s og 6s Plus.

Hvordan det gik for sig, kan du se her:

SquareTrades holdbarhedstest fandt følgende resultater:

1: Modstandsdygtig over for vand? Ja, Vandtæt? Nej. Både S7 og S7 edge overlevede 30 minutter under vand, men lyden var derefter permanent blevet dårligere og forringet. iPhone 6s mistede lyden totalt og fik vandskade under skærmen, mens iPhone 6s Plus begyndte at fejle efter 10 minutter under vand og døde helt efter 24 minutter.

2: iPhone 6s er den hårde hund.
iPhone 6s var den eneste af telefonerne, som klarede tumleturen uden væsentlige skader. Både S7 og S7 edge fik betydelige skader på bagpanelet, mens skærmen på begge telefoner fik mindre revner. Skærmen på iPhone 6s Plus blev derimod helt smadret.

3: Fortovssikker? Nix!
Når telefonerne blev tabt på hjørnet fra en højde på 1,8 m, revnede S7’eren efter fire fald, mens S7 edge blev komplet ubrugelig efter syv fald. Et fald fra samme højde direkte på skærmen knuste S7 på det første fald, mens S7 edge splintrede på det andet.

4: Bøjeligheden er stadig en udfordring for Samsung
I bøjetesten præsterede S7 edge nøjagtig det samme som forgængeren S6 edge. Telefonen knækkede allerede ved et tryk på 50 kg og døde helt ved knap 77 kg. S7 kunne stå imod indtil et tryk på 77 kg, hvilket er det samme som iPhone 6s.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel