Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Her er Siris efterfølger

Firmaet, der solgte den personlige assistent Siri til Apple, er klar med ny løsning, der er langt mere intelligent end forgængeren.

Skrevet af / 10/05/2016 - 15:43
Her er Siris efterfølger

Viv er navnet på den nye stemmestyrede personlige assistent udviklet af Dag Kittlaus og Adam Cheyer, der også stod bag Siri, som i dag er integreret i alle Apples iPhone- og iPad-produkter.

Siris efterfølger blev demonstreret for offentligheden for første gang i går på en konference arrangeret af TechCrunch, og efter demonstrationen, som du selv kan se på videoen herunder, er der ingen tvivl om, at vi med Viv er kommet en hel del tættere på ægte kunstig intelligens.

I demonstrationen lagde administrerende direktør for Viv, Dag Kittlaus, ud med at spørge Viv om vejret, men efter at have fået det første ligefremme svar gik han videre med at stille mere og mere komplicerede spørgsmål – f.eks. om det havde regnet i Seattle for tre uger siden og om det ville blive varmere end 21 grader ved Golden Gate Bridge i San Francisco i overmorgen efter klokken 17. Viv havde ingen problemer med at svare på spørgsmålene, hvilket demonstrerede, at programmet hele tiden havde forstået spørgsmålenes kontekst.

I følge Kittlaus opnår Viv såkaldt contextual awareness – altså bevidsthed om sammenhæng – via dynamisk programmering. Med andre ord er Viv et stykke software, der programmerer sig selv og dermed kan tilpasse sig alle tænkelige situationer.

Dermed skulle det være helt ligetil for alle tredjepartsudviklere af diverse apps at integrere Viv med deres økosystem. Det er nemlig ikke nødvendigt at forudse alle typer af spørgsmål på forhånd og så kode faste svar ind i systemerne.

Se hele præsentationen af Viv herunder:

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top