Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Rekordsalg for iPhone 6

Med sin bedste kvartalsomsætning og et rekordsalg af iPhone tjener Apple penge som græs på et ellers vanskeligt marked.

Skrevet af / 27/10/2014 - 11:23
Rekordsalg for iPhone 6

Tim Cook har præsenteret Apples kvartalstal for Q4 2014. Det viste en omsætning på 42,1 milliarders dollars, og over 39 millioner solgte iPhone-mobiler.

Driftsmarginen forbedrede sig også fra 37 til 38 procent, hvilket er opsigtsvækkende på et marked, hvor konkurrenterne har svært ved at tjene penge. Apple rapporterede også, at 60 procent af salget kom fra udlandet, altså udenfor USA.

Regnskabsåret 2014 vil optræde i historiebøgerne med den største iPhone-lancering nogensinde,” siger Cook.

Apple har solgt 39,2 millioner iPhones siden lanceringen 9. september, en stigning på 16,2 procent sammenlignet med samme kvartal i 2013.

Læs testen af iPhone 6 her, og iPhone 6 Plus her.

Samtidig fortsætter salget af tabletten iPad dog med at falde, men tallene indeholder ikke salget af de nye iPad Air 2 og iPad mini 3. Erfaringsmæssig venter mange med at købe op til lanceringen af nye iPads, så derfor vil Apples næste kvartalsomsætning være interessant at analysere.

Apples salgstal for Q4 2014 ser sådan ud:

iPhone: 39.272 mio, op 16.2%
iPad: 12.316 mio, ned 12.5%
Mac: 5.52 mio, op 7%
iPod: 2.62 mio, ned 25.1%
iTunes: $ 4.208 mrd, op 8.2%
Tilbehør: $ 1.486 mrd, op 12.7%
Apple Q4 2014

Apple-Q4-2014

iPhone udgjør over halvdelen af Apples omsætning, men omsætningen af Mac-maskinerne øges fortsat. Det er en trend, som vi har set gennem lang tid, og Mac’erne står for den næststørste del af af Apples omsætning.

Lanceringen af den nye iMac retina 5K med 14,7 megapixels skærmopløsning viser, at Apple agter at fortsætte satsningen på desktop-maskiner, selv om markedet for laptops og ultrabooks er større.

At iPod-markedet fortsætter med at falde, overrasker ingen, men det er interessant at se, at iTunes-omsætningen øges i tider, hvor mange nye aktører dukker op med streamingtjenester.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top