Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyt skærmglas til mobilen

Firmaet Corning, der fremstiller det såkaldte Gorilla Glass, er klar med den fjerde udgave, der kan gøre mobilskærme dobbelt så holdbare, som de er i dag.

Skrevet af / 21/11/2014 - 20:47
Nyt skærmglas til mobilen

Vi har alle prøvet at tabe vores dyre smartphone på jorden med ødelagt skærmglas som det triste resultat. Og mobilskærme skal absolut kunne holde til lidt af hvert, hvilket også er grunden til, at de fleste producenter bruger særligt forstærket glas fra producenter som Corning til deres smartphones.

Cornings Gorilla Glass er blandt de mest brugte materialer til mobilskærme, og nu har det amerikanske firma netop præsenteret fjerde generation af det holdbare glas, som skal kunne gøre mobilskærmen dobbelt så holdbar i forhold til tidligere.

gorilla-glass4

Ifølge Corning har firmaet nøje studeret, hvordan mobiltelefoner lander, når de tabes på jorden, og præcis hvordan landingen får glasset til at gå i stykker. Corning fandt ud af, at over 70% af gangene, en mobilskærm går i stykker, skyldes det en skarp genstand. Det nye Gorilla Glass 4 skal være i stand til at kunne overleve sådanne fald og vil kunne overleve fire ud af fem sammenstød med ujævne overflader. Og forblive lige så stærk som før faldet, hvilket har været et problem for tidligere generationer af Gorilla Glass.

Den nye udgave af Gorilla Glass er allerede sat i produktion, så nu er det kun et spørgsmål om tid, før de første smartphones med super holdbare skærme ser dagens lys.

I videoen herunder kan du se, hvordan Corning har udviklet den nye glastype.

Kilde: Macrumors

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top