Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Det nye Android 5.0 er her

Og navnet er Lollipop. Her er de vigtigste nyheder.

Skrevet af / 16/10/2014 - 02:27
Det nye Android 5.0 er her

Mens det endnu var under udvikling gik 5.0-versionen under navnet Android L, men nu efter lanceringen har det nyeste Android fået tilnavnet Lollipop. Den indeholder mange nyheder, herunder:

En ny, ensartet brugerflade bygget på, hvad man kalder Material Design Principles. Det indebærer primært, at udviklerne kan bygge apps, som ser ud på samme måde ikke blot på mobilen og på tablets, men også på web og på andre enheder, som anvender Android-platformen.

Et nyt notifikationssystem. Man kan få adgang til alle meddelelser fra apps direkte på låseskærmen, forstørre dem for at se flere detaljer samt oplåse enheden direkte fra notifikationen. Desuden kan en notifikation vises i et lille vindue over en anden app, og man kan endda forstørre vinduet, give en kommando eller afvise notifikationen uden at forlade den kørende app.

notifications-460x373

Forstyr ikke. Er man optaget, så kan man gøre alle notifikationer lydløse i en bestemt periode, eller indtil man vælger at aktivere dem igen. Men man kan også give bestemte personer prioritet, så vigtige meddelelser kan komme frem.

quick-settings

Flere hurtig-indstillinger. Man kan nu aktivere internet-deling, låse skærmrotationen samt anvende lommelygten direkte fra hurtig-indstillingerne.

Batteribesparelse. En tilstand, som lukker ned for næsten alle aktiviteter, hvis telefonen er ved at løbe helt tør for strøm. Dette er en funktion, som nogle producenter allerede anvender, men nu er den blevet standard.

Android-L-Recents-460x817

Lettere at skifte mellem apps. Den nye funktion hedder Recents, og indebærer at både apps og faneblade i Chrome får deres eget “kort”, som så bladrer sig igennem.

Oplås mobilen via smart-uret. Hvis de er i nærheden af hinanden, kan man slippe for at indtaste koder.

Kryptering er standard. Man behøver ikke at vide, hvordan man aktiverer beskyttelsen af data på mobilen. Krypteringen er slået til som standard.

Flere brugerkonti. Førhen kunne man kun oprette flere brugere på en tablet, nu kan man også gøre det på sin smartphone.

Hurtig opvågnen. Nu kan man tænde for skærmen blot ved at tage mobilen i hånden, hvis ellers hardwaren understøtter det.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top