Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Månedens apps

Gør din smartphone eller tablet glad med vores månedlige app-anbefalinger.

Skrevet af / 09/11/2012 - 00:00
Månedens apps

iPhone/iPad

YouTube
iPhone – gratis

Hvis du undrer dig over, hvor den YouTube-app, som du havde liggende på din iPhone, før du opdaterede til iOS 6, er blevet af, kan vi fortælle dig, at den forsvandt. Men ikke for altid. For du kan downloade YouTube gratis, men foreløbig kun til iPhone (og iPod touch). YouTube-app’en understøtter de fleste videoformater, og du får adgang til din egen YouTube-konto og kan uploade video direkte fra mobilen. En simpel brugerflade skal gøre det lettere at søge og finde indhold, og man kan selvfølgelig abonnere på indhold i YouTube.

iMovie
iPad, iPhone – 30 kroner

Videoredigering bliver ikke meget nemmere end med iMovie til iOS. Ligesom iPhoto 1.1. har også iMovie gennemgået ændringer i forbindelse med opdateringen til iOS 6 og lanceringen af iPhone 5. Version 1.4 af iMovie har fået mulighed for at opdele lyd på iPad; man kan afspille klip, før de lægges til projektet; og man kan lægge billeder ind i trailere, som automatisk vises med den betagende Ken Burns-effekt. For bare at nævne lidt. Nu er det også muligt at uploade i 1080p HD-kvalitet til Facebook, Vimeo og YouTube.

iPhoto
iPhone, iPad – 30 kroner

Apples iPhoto-app er ikke ny, men har man ikke downloadet den før, er det på tide nu. Den blev for nylig opdateret sammen med iOS 6 og understøtter nu billeder med en opløsning på op til 36,5 megapixel (på iPad 3 og iPhone 5) og overførsel af billeder med iTunes fildeling. Nyt er også seks nye ramme-effekter (Ink Effects) og muligheden for at lave egne tags på billeder og albums. Hvis man allerede har iPhoto, får man opgraderingerne gratis, og da har man et komplet billedredigeringsværktøj på sin iPad eller iPhone.

Android

Handcent SMS
Android – gratis

Standard-app’en til SMS er ganske trist. Med Handcent SMS kan du få den til at se ud som din favorit SMS-app fra iPhone, HTC Sense eller Motorola Blur. Den går desuden uden om begrænsningerne i Android, så du kan sende flere gruppe-SMS’er og større filer. Med en konto hos Handcent kan man også lave backup og gendanne beskeder. Hemmelige SMS’er kan beskyttes med adgangskode. For ikke at nævne, at du kan bruge masser af smileys og symboler.

Merriam-Webster Dictionary
Android, iPhone, iPad – 20-28 kroner

Med den klassiske ordbog på mobilen kan du slippe for at google de ord, du er i tvivl om. Uanset om du har brug for en definition af betydningen, hvordan man anvender ordet i en sammenhæng, eller et synonym. Det bedste er, at den ikke behøver forbindelse, så du kan bruge den udenlands. Det er imidlertid nødvendigt for billeder. Man kan også få hjælp med udtalelsen, eller modsat kan man sige ordet, hvis man ikke ved, hvordan det staves. Findes også i en gratisversion med annoncer.

Tasks
Android – 10 kroner

Bruger man Gmail, så bruger man sikkert også den indbyggede to-do liste. Med Tasks får du en pæn og enkel liste på din mobil. Man kan markere udførte opgaver, tilføje nye, sortere dem og indstille påmindelser med eller uden vibration. Den kan også administrere flere lister. Alt synkroniseres selvfølgelig med Google, så det ser ens ud derhjemme på computeren. Fås også i en gratisversion med annoncer.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top