Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

I Kina har de 3D-printet et helt lejlighedskompleks

Et kinesisk firma har ved hjælp af en overdimensioneret 3D-printer bygget et hus på fem etager samt en villa på 1.100 kvadratmeter!

Skrevet af / 20/01/2015 - 16:35
I Kina har de 3D-printet et helt lejlighedskompleks

3D-print kan bruges til mange ting. Vi har tidligere skrevet om eksperimenter med 3D-printet mad, og her er en historie om en mand fra Minnesota, som har 3D-printet et lille slot, som står i hans baghave!

Men nu beviser et kinesisk firma ved navn WinSun, at 3D-print er kommet så langt, at teknologien også kan bruges i den virkelige verden til for eksempel at bygge villaer eller etage-ejendomme med mange lejligheder.

Skærmbillede 2015-01-20 kl. 15.29.22

På en udstilling i Suzhou Industrial Park fremviser firmaet i hvert fald eksempler på begge dele. Både villaen og etage-ejendommen er bygget af store elementer, som WinSun printer af et materiale, som består både af cement og af industriaffald. Selve 3D-printeren er 6,6 meter høj, 10 meter bred og 40 meter lang.

20141222122611919

Grundlaget for de 3D-printede huse er tekniske illustrationer udarbejdet i CAD-software, og der er dermed principielt ingen grænser for, hvad man kan bygge ved hjælp af 3D-teknologien. Med tiden håber firmaet derfor også på at kunne 3D-printe i meget større skala og for eksempel bygge skyskrabere eller broer på denne måde.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Solpaneler i øjnene?

Googles AI fantaserer sig frem til spil

Ny AI udfordrer GPT-4

Google lancerer mini-AI

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

ChatGPT får hukommelse - som kan slås fra

Kan dette pandebånd kontrollere drømme?

Googles chatbot skifter navn til Gemini

ISS modtager opgraderet computer

Nu bliver Googles AI meget klogere - på dansk!

Hyperloop i Italien

0
Scroll to Top