Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

HTC vil satse på billige smartphones

HTC skal spare penge, og derfor kan det være slut med topmodeller som den populære HTC One.

Skrevet af / 05/11/2013 - 14:15
HTC vil satse på billige smartphones

Det er ingen hemmelighed, at HTC har kæmpet med svigtende indtjening de seneste måneder, hvilket blev bekræftet i dag, da selskabet offentliggjorde regnskabstal for det netop overståede 3. kvartal af firmaets regnskabsår. For første gang i HTC’s historie må selskabet melde om et underskud og det på hele 102 millioner amerikanske dollars (svarende til knap 564 millioner danske kroner)!

HTC regner med at tjene penge i årets fjerde kvartal, men for at nå målet tager firmaet radikale midler i brug. Omkostningerne skal sænkes med næsten 25% og strategien lægges om. Hvor fokus de seneste 12 måneder har været på flagskibsmodellen HTC One og spin-off-enheder i den dyre ende som HTC One mini og HTC One max, sadles der nu om til billigere smartphones, der er området med det største vækstpotentiale på smartphone-markedet i dag, meddeler HTC.

Det er nemlig primært i vækstlande som Brasilien, Rusland, Indien og diverse asiatiske lande, at smartphone-markedet vokser i disse måneder, og her køber forbrugerne billigere modeller, som HTC har manglet i sit sortiment siden lanceringen af HTC One.

Ved at skifte fokus til flere og billigere modeller følger HTC i fodsporene på Samsung, som i dag er verdens største smartphone-producent. Samsungs strategi har været at oversvømme markedet med modeller inden for alle prissegmenter – fulgt op af massiv markedsføring – og spørgsmålet er nu, om HTC kan vende skuden ved at efterligne den koreanske elektronikgigant.

Kilde: TechCrunch

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

Samsung klar med nye prisbillige mobiler

Professionel lagring til mobilvideo

Polestar-mobil er på vej

0
Lyd & Billede
Scroll to Top