annonce

HTC vil satse på billige smartphones

Efter elendigt regnskab:

HTC skal spare penge, og derfor kan det være slut med topmodeller som den populære HTC One.

annonce

Det er ingen hemmelighed, at HTC har kæmpet med svigtende indtjening de seneste måneder, hvilket blev bekræftet i dag, da selskabet offentliggjorde regnskabstal for det netop overståede 3. kvartal af firmaets regnskabsår. For første gang i HTC’s historie må selskabet melde om et underskud og det på hele 102 millioner amerikanske dollars (svarende til knap 564 millioner danske kroner)!

HTC regner med at tjene penge i årets fjerde kvartal, men for at nå målet tager firmaet radikale midler i brug. Omkostningerne skal sænkes med næsten 25% og strategien lægges om. Hvor fokus de seneste 12 måneder har været på flagskibsmodellen HTC One og spin-off-enheder i den dyre ende som HTC One mini og HTC One max, sadles der nu om til billigere smartphones, der er området med det største vækstpotentiale på smartphone-markedet i dag, meddeler HTC.

Det er nemlig primært i vækstlande som Brasilien, Rusland, Indien og diverse asiatiske lande, at smartphone-markedet vokser i disse måneder, og her køber forbrugerne billigere modeller, som HTC har manglet i sit sortiment siden lanceringen af HTC One.

Ved at skifte fokus til flere og billigere modeller følger HTC i fodsporene på Samsung, som i dag er verdens største smartphone-producent. Samsungs strategi har været at oversvømme markedet med modeller inden for alle prissegmenter – fulgt op af massiv markedsføring – og spørgsmålet er nu, om HTC kan vende skuden ved at efterligne den koreanske elektronikgigant.

Kilde: TechCrunch

Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Læs også

En Grammy til Norge

Det bedste begynderkamera er blevet endnu bedre

Få bedre video-optagelser med en gimbal

JBL udfordrer Klipsch Reference

Microsofts halvhjertede iPad Pro-dræber fortsætter tradition og fejler

Gallapremiere på Ragnarok – se billeder og video

Sonos-chef: Undskyld!

Alle produkter vil fortsat fungere efter maj, lover Sonos' CEO, Patrick Spence.

Denne lyd kan du godt glemme med trådløse hørepropper

Sonos til vrede brugere: Ro på!

Lysstærke objektiver til mellemformatkameraer

Fotoprinter for hele familien

Philips får Ambilight på alle nye TV’er

Hentet med helikopter

Philips får Ambilight på alle nye TV’er

Flere modeller får desuden lyd fra Bowers & Wilkins.