Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Vilde hovedtelefoner fra Audioquest

Det er ikke mange hovedtelefoner, som man kigger langt efter, men NightHawk kan blive en af dem.

Skrevet af / 26/11/2014 - 10:32
Vilde hovedtelefoner fra Audioquest

I et marked, hvor der går tretten på dusinet, må man stille op med noget helt specielt for at blive mødt med andet end et skuldetræk. Det er Audioquest helt klar over, når firmaet nu lancerer sin allerførste hovedtelefon.

“Da vi bestemte os for at bygge NightHawk, vidste vi, at den var nødt til at være noget helt ekstraordinært. Den måtte have en god grund til at eksistere, for der er ingen, der har brug for endnu en normal hovedtelefon.” Udtalelsen kommer fra Skylar Gray, som er chefudvikleren bag Audioquest NightHawk i en forhåndsmelding som netop er kommet ind i vores mailboks.

Nighthawk-design-3

Vi ved ud fra hjemmesiden, som der linkes til i pressemeddelelsen, at selskabets første hovedtelefonmodel er af den halvåbne type, og at den omslutter øret helt. Vi ved desuden, at Audioquest, som er bedst kendt for sine svinedyre high-end-kabler, har sat sig som mål at lave den bedste hovedtelefon, som de kan, men også at kvalitet, innovation og bæredygdtighed må gå hånd i hånd med en tilgængelig pris. Med andre ord skal dette være en hovedtelefon, som mange har råd til. Hvad dette betyder i kroner og ører, ved vi ikke endnu.

Der står videre i teaseren, at NightHawk senere vil blive navnet på en hel familie af nye hovedtelefoner.

Nighthawk-add-text-left

Ørekopper af flydende træ
Vi ved, at ørekopperne er lavet af såkaldt flydende træ. “Liquid Wood” er ægte træ, blandet med plantefibre. Materialerne er varmet op, gjort flydende og behandlet på en måde, så de lader sig sprøjtestøbe. Audioquest hævder, at Liquid Wood har overlegne akustiske egenskaber i forhold til normalt plast eller træ, og giver desuden endeløse designmuligheder, eftersom man kan give kopperne den form, som man selv ønsker, da materialet er i flydende form under bearbejdningen.

Audioquest benytter Liquid Wood til at forme sine ørekopper efter menneskeøret, og dermed give en mere komfortabel pasform og reducere belastningen på hoved og ører. Træværket er desuden langt mere miljøvenligt end plast, siges det. Bæredygtighed er et vigtigt salgsargument i en tid, hvor verden oversvømmes af produkter, som er skabt med en brug-og-smid-væk-mentalitet.

Nighthawk-design-3

Ergonomi
Det er ikke kun ørekopperne, som er lavet ud fra ergonomiske hensyn. Hovedbøjlen fordeler effektivt hovedtelefonernes vægt for bedst mulig komfort. Et enkelt og intelligent fjedersystem betyder, at ørekopperne kan tilpasses hoveder af enhver form og størrelse, imens de effektivt frakobles resten af hovedtelefonen for at modvirke uønskede resonanser.

Ørepuderne er lavet af blødt skind, også disse specialtilpasses menneskeøret med tykkere form mod bagsiden af puderne, hvilket giver ekstra komfort, mens højttalerelementerne sidder i en optimal vinkel for et præcist og stabilt lydbillede, siger Audioquest.

Skjermbilde-2014-11-25-kl.-18.22.25
Membranene er af såkaldt biocellulose, som giver lavere forvrængning end plast.

Højttalerelementerne
Højttalerelementerne har membraner af biocellulose, som lover mindre forvrængning end plast, der normalt bruges i membranerne. Specielt i overtoneområdet 6-10 kHz loves vi højere opløsning og mindre forvrængning, hvilket skal forebygge lyttetræthed over tid. Endvidere er motorsystemet i elementet lavet for at reducere intermodulationsforvrængning, og alle luftveje er formgivet til mindst mulig turbulens – så musikken flyder frit. Højttalergrillen er også meget detaljeret for at undgå resonanser. Mønsteret på den er inspireret af sommerfuglevinger, og er alt for detaljeret til at kunne konstrueres med vanlig støbing. I stedet har man brugt avanceret 3D-printning.

Beskyttelsesgitret er 3D-printet. Mønstret skal reducere resonanser.
Beskyttelsesgitret er 3D-printet. Mønstret skal reducere resonanser.

Ukendte specifikationer
Imens Audioquest har afsløret meget af teknologien i NightHawk, kender vi endnu ikke specifikationerne. Størrelsen på elementene, frekvensområde, impedans og følsomhed har til gode at blive afsløret. Det samme gælder prisen. Om den bliver 3.000 kroner eller 10.000 kroner, er ikke godt at vide.

Audioquest NightHawk skal lanceres i løbet af 2015.

nighthawk.audioquest.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Forbedret hørelse med AirPods Pro

Held og lykke med at købe disse

De bedste hørepropper får en afløser

Skullcandy: GROM-lyd til børneører

Endnu bedre Accentum fra Sennheiser

Forstærkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic fejrer 100 år med specialudgave

Bruger solen som kraftværk

Støjreducerende hørepropper fra OnePlus

Prisbillige hørepropper fra Redmi

Hørepropper: Audio-Technica lover creme til øregangene

Hovedtelefoner afkoder din hjerne

0
Scroll to Top