Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Bose klipper kablerne

Firmaets legendariske, støjreducerende hovedtelefoner har tabt tråden. Vi har lagt øre til dem.

Skrevet af / 06/06/2016 - 14:54
Bose klipper kablerne

Bose QuietComfort 25 er markedets mest populære støjreducerende hovedtelefoner. Og det er ikke uden grund: pasformen er fantastisk, støjreduktionen bedst på markedet, og lyden er god nok til at give store musikoplevelser. Derfor kårede vi dem også til årets bedste støjreducerende hovedtelefoner i 2015.

 

 QuietComfort 35 er en trådløs version af det klassiske QuietComfort 25. Her i sølvfarve. Foto: Bose

QuietComfort 35 er en trådløs version af det klassiske QuietComfort 25. Her i sølvfarve. Foto: Bose

Læs også: Test af 8 trådløse støjreducerende hovedtelefoner

Ved et arrangement i London torsdag den 2. juni (rejsen blev betalt af Bose) kunne producenten løfte sløret for det næste skridt i evolutionen. Nu siger de nemlig farvel til kablerne. Den nye trådløse model har fået navnet QuietComfort 35, og er ellers lig QC25. Men nu behøver du ikke at vælge mellem en Apple- eller Android-venlig model, da QC35 kommunikerer via Bluetooth på tværs af platforme. Fjernbetjeningen sidder på højre ørekop, hvor du kan pause, starte afspilning, besvare opkald, og skrue op og ned for musikken.

Hvis din telefon understøtter NFC (Near Field Communication), skal du blot holder den ind mod hovedtelefonerne for parring. Eller sker det let på den vante måde. Når hovedtelefon og afspiller har fundet hinanden, fortæller en behagelig kvindestemme, at headsettet er parret med din mobiltelefon. Du får også at vide, hvor mange procent batterikapacitet, der er tilbage.

QuietComfort 35 fås også i sort. Foto: Bose
QuietComfort 35 fås også i sort. Foto: Bose

Vi får at vide, at batteriet holder i op til 20 timer i trådløs tilstand med støjreduktion aktiveret. Du kan i øvrigt slet ikke fravælge støjreduktion, medmindre du bruger kabel. Det ligner Bose at vælge brugervenlighed fremfor mange valgmuligheder. Det er bare at tænde hovedtelefonerne og bruge dem. Med kabel kan hovedtelefonerne spille i 40 timer, og når batteriet er fladt, fungerer de stadig, bare uden støjreduktion.

Prøvelytning
Støjreduktion, pasform og drivere er identisk med, hvad du finder i QC25. Lyden er derfor også meget ens. Men ved at flytte al elektronikken ind i hovedtelefonen, herunder også forstærkning og digitalkonvertering, er du garanteret den samme kvalitet lyd fra enhver mobil enhed, som den parres med. Desuden åbnes der for nogle EQ-tricks, hvor Bose har valgt at tilpasse bassen dynamisk efter niveau. Ved lavt lydniveau er der en smule mere bas, som giver en fyldigere lydoplevelse. Når der skrues op, sænkes bassen tilsvarende. Rent subjektivt mærker man ikke, at der sker noget. Men da jeg gik tilbage til mine QC25 bagefter, virkede lyden slankere ved lav lydstyrke.

 

Vi prøvede QuietComfort i en speedbåd på Themsen, hvor de blokerede støjen imponerende godt ved 50 knob. Foto: Geir Gråbein Nordby
Vi prøvede QuietComfort i en speedbåd på Themsen, hvor de blokerede støjen imponerende godt ved 50 knob. Foto: Geir Gråbein Nordby, Lyd & Billede

For at få testet hovedtelefoner korrekt blev vi var taget med ud på Themsen i en militær speedbåd med vinden susende om ørerne! Støjreduktion virkede imponerende godt, selvom vindstøjen ikke blev fjernet helt. Da jeg allerede kender QC25, er dette ikke overraskende. Lyden oplevedes også meget ens, når der blev lyttet ved høj lydstyrke. Det vil sige med er en klar og dynamisk mellemtonegengivelse og en fyldig bas. Overtoneområdet har aldrig været Boses stærkeste side, men sammen med støjreduktionen er den totale lydoplevelse stadig bedre end på fleste andre hovedtelefoner i støjende omgivelser. Også når der kun er tale om moderat støj.

Støjfrie mobilsamtaler?
Jeg modtog også et mobilopkald, mens vi var på vandet. Talen fra den anden ende virkede klar og tydelig, men den der ringede, havde svært ved at høre mig, mens vi drønede af sted med omkring 50 knob! Men Bose lover, at i normale omgivelser, som på en støjende café, skal oplevelsen også være bedre for modparten, da hovedtelefoner har indbygget taleforbedring, der også giver fordele i den anden ende af røret.

Jeg forsøgte også at lægge min mobiltelefon fra mig for at tjekke, hvor langt forbindelsen rakte. På omkring 7-8 meters afstand var lyden stadig sprød og klar uden dropouts.

Imponerende førstehåndsindtryk
Alt i alt virker QC35 imponerende godt. En fantastisk støjreducerende hovedtelefon er blevet endnu bedre! QC35 kan for øvrigt også bruges med app’en Bose Connect, som giver muligheder for let at skifte mellem Bose Bluetooth-enheder, så du for eksempel kan høre musik på en enhed,i mens en anden bruges til at besvare opkald.

SoundSport er trådløse øretelefoner, der fæstnes til øret med en finne. SportSound Pulse (billedet) har desuden pulsmåler i øret. Foto: Bose
SoundSport er trådløse øretelefoner, der fæstnes til øret med en finne. SportSound Pulse (billedet) har desuden pulsmåler i øret. Foto: Bose

Trådløse ørepropper
Flere trådløse modeller blev afsløret, heriblandt sportspropperne Sound Sport og Sound Sports Pulse, som er magen til, men har en pulsmåler i øret, samt den avancerede øremodel SoundControl 30.

QuietControl 30 har støjreduktion som QuietComfort 35. Men på QuietControl 30 kan støjreduktionen varieres fra helt slukket, over den bløde mellemvare og op til fuld skrue. Dette gøres i app’en Bose Connect. Dette er en glimrende idé, da man ikke altid har brug for maksimal støjreduktion. At Bose valgte ikke at udstyre QuietComfort 35 med de samme muligheder, er næsten lidt skuffende.

QuietControl 30 er trådløse, støjreducerende øretelefoner, hvor elektronikken er integreret i en ergonomisk nakkebøjle. Foto: Bose
QuietControl 30 er trådløse, støjreducerende øretelefoner, hvor elektronikken er integreret i en ergonomisk nakkebøjle. Foto: Bose

QuietControl 30 har elektronikken i en ergonomisk bøjle, der hænges over nakken. Det kræver tilvænning, at have sådan en på, men den er diskret nok til, at mange nok vil finde det i orden.

Tilgængelighed, farver og priser
QuietComfort 35 kommer i sort og sølv, og kan forudbestilles nu til ca. 3.200 kroner. Levering sker senere på sommeren. QuietControl fås i sort, og lanceres i september til ca. 2.500 kroner.

Sportsørepropperne  SoundSport kan forudbestilles fra 5. juni i farverne sort og blå (Aqua), mens gul (Citron) bliver tilgængelig i september. Prisen er 1.549 kroner. SoundSport Pulse med pulsmåler er rød, og kommer i september til ca. 2.000 kroner.

Uddybende tests følger!

bose.dk

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Latterligt billigt fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarver

Topliste: Hørepropper og hovedtelefoner til påskeferien

Forbedret hørelse med AirPods Pro

Held og lykke med at købe disse

De bedste hørepropper får en afløser

Skullcandy: GROM-lyd til børneører

Endnu bedre Accentum fra Sennheiser

Forstærkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic fejrer 100 år med specialudgave

Bruger solen som kraftværk

Støjreducerende hørepropper fra OnePlus

0
Lyd & Billede
Scroll to Top