Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Sonos får stemmestyring

Sonos One er smart-højtttaleren, som ikke er låst fast til én bestemt taleassistent.

Skrevet af / 05/10/2017 - 09:09
Sonos får stemmestyring

På en pressekonference i New York tirsdag aften præsenterede Sonos både ny hardware, ny software og en ny, mere åben filosofi.

Den største nyhed er Sonos One smart-højttaleren, som er den første i sortimentet, der er udstyret med mikrofoner til stemmestyring. Ved lanceringen har den støtte for Amazons stemmeassistent, Alexa. Officielt understøttes Alexa ikke i Skandinavien, men når det en dag sker, er højttaleren forberedt. Sonos arbejder også på Google Assistant, som kommer næste år.

Beskeden på ydersiden – smart på indersiden. Foto: Sonos

 

Mere interessant for os er måske støtten til Apples AirPlay 2, der kommer inden årets udgang. Man vil så kunne sende lyd direkte til højttaleren fra sin iOS-enhed, også fra videotjenester. Men frem for alt kan man bruge stemmeassistenten Siri.

Foto: L&B

 

Sonos siger ligesom Apple, at forskellen mellem deres nye højttalere og de nuværende er, at den ikke kun er smart, den er også designet til at spille musik med god kvalitet.

På ydersiden kan den ligne Play:1, men på indersiden er alt faktisk nyt. Den har to klasse-D forstærkere, en diskant og en bas/mellemtone. Under demonstrationen fik vi mulighed or at høre den alene og i stereopar. Og selvfølgelig lyder den både renere og mere fyldigt end Play:1.

Nye er selvfølgelig også de 6 mikrofoner, der bruges til at lytte til omgivelserne og din stemme. Med processorkraft som en smartphone kan den bortfiltrere lyde fra omgivelserne og fokusere alene på din stemme. Processoren bruges også til at analysere dine instruktioner og udføre de korrekte kommandoer. Hvis du er nervøs for at have mikrofoner i hjemmet, kan de tændes og slukkes med et tryk på en knap.

Lidt mere avanceret end den gamle Play:1. Foto: L&B

 

Selvfølgelig er det ikke kun Sonos One, der kan styres med stemmen. Den er bare modtageren. Som en del af Sonos-systemet kan du beordre afspilning på enhver højttaler eller gruppe i ethvert rum.

Sonos One kan bestilles for 1.699 kroner, og er i butikkerne fra 24. oktober.

På pressemødet blev den omdesignede Sonos-app også vist. Den bliver nu lettere at navigere med let tilgængelige kontroller, tydeligere valg af højttalere og grupper, samt hurtigere måder at vælge musik på.

Ud over Spotify, som allerede har direkte streaming, vil tjenester som Tidal og Pandora kunne tale direkte med højttalerne. Flere tjenester vil komme i løbet af næste år.

Mange nye samarbejdspartenere er på vej. Foto: L&B

 

Dette signalerer starten på det nye og mere åbne Sonos. Man introducerer et partnerprogram, hvor certificerede producenter kan mærke deres produkter med “Works with Sonos”. Dermed får de adgang til værktøjer og dokumentation til integration med Sonos-systemet. Vi kan forvente produkter til smarte hjem, såsom Samsung Smartthings, Tilbehør fra Logitech integrationsprodukter til hjemmebio.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Tjek denne in-wall-højttaler

Gulvhøjttaler er kronen på værket

Et kig ind i Harmans helligste

Rauna er tilbage

Engelsk legende vender tilbage efter 63 år

PMC lancerer aktive højttalere

KEF viser muskler med nye subwoofere

Bordhøjttalere med lydtryk

Spændende gulvmodel fra Revival Audio

Rullesten til skrivebordet

Gulvhøjttalere med det hele

En lille ny i gammel stil

0
Scroll to Top