Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Ny dybbaskanon fra SVS går i bund

SVS' nye cylinderformede subwoofer er ladet med en kraftig forstærker og en nyudviklet basenhed.

Skrevet af / 24/11/2014 - 12:58
Ny dybbaskanon fra SVS går i bund

Hvis den dybeste bas på film og i musik både skal kunne høres og føles, er det svært at komme uden om en dedikeret subwoofer. Og når det kommer til ægte dybbas, fylder det almindeligvis en hel del i stuen. For uanset at der findes mange små, moderne “turboladede” subwoofere derude, er der stadig ikke noget, der slår et stort element, som står og puster frit i en stor kasse.

Problemet med store subwoofere er netop, at de har en tendens til at blive både store, tunge – og dyre. Det er sandsynligvis årsagen til, at de cylindriske subwoofere fra amerikanske SVS er blevet så populære. Cylinderformen giver en del fordele, såsom at kabinettet kan have rigeligt volumen, samtidig med, at det er stærkt, let og optager minimalt med gulvplads. Basenheden er monteret i bunden for at give et lavt tyngdepunkt.

Ny 2000-serie

svs-pc-2000-front-back

SVS lancerer nu en cylindrisk subwoofer i 2000-serien. Den er udstyret med en kraftig 500 W-forstærker med indbygget DSP, som skal give endnu bedre ydelse til prisen end forgængerne. I tillæg hertil er cylinderen blevet opgraderet med en ny 12″ basenhed med lang slaglængde. Til trods for et fodaftryk på kun 42 cm i diameter lover SVS en ydelse på højde med store kabinetter. Basgengivelsen skal række helt ned til 16 Hz (-3dB), hvilket burde få buksebenene til at blafre af begejstring.

Vi har tidligere vært meget imponerede over det saftige bastryk fra SVS’ subwoofere, men gengivelsen har ikke altid været den strammeste i klassen. Her skal der være gjort forskellige greb for at give bedre kontrol. PC2000 leveres med SVS’ SoundPath Isolation System-gummifødder, som afkobler subwooferen fra underlaget og reducerer uønskede vibrationer. Den nye subwoofer er også blevet opgraderet visuelt i forhold til sine forgængere: Basporten er flyttet fra toppen til bagsiden, og istedet for et gitter prydes toppen nu af en plade i sort pianolak eller egefinish.

Den nye PC-2000 cylindersub skal koste ca. 6.500 kroner.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Ny subwoofer til de superrige

Hjemmebio-kraftkarl er inde til test

Nu kommer den endelig

Vildere surroundforstærker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nyt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarudsalg på soundbars

Se den lille 4K-projektor

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

Sonos i konkurrence mod Apple og Sony?

Her er Bose Smart Ultra Sounder

XGIMI Horizon Ultra: 4K-projektor med Dolby Vision

0
Scroll to Top