Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Lovende takter hos SA

Livemusik og snigpermiere på System Audios første digitale, trådløse højttaler.

Skrevet af / 02/10/2017 - 14:23
Lovende takter hos SA

Lørdag åbnede System Audio i Roskilde dørene til højttalerfabrikken, som i dagens anledning var omdannet til plademesse og live-scene.

Man kunne gå på jagt mellem tusinder af vinylskiver. Foto: John Alex Hvidlykke, L&B

 

Tradionenen tro (det er sjette gang, de har gjort det) var der hyggestemning blandt lagerreolerne, hvor man kunne købe vinylplader i tusindvis. Ligesom ved tidligere arrangementer var der også dugfrisk livemusik med et upcoming band. Bandet var danske Bowdashes, hvis nye plade netop var kommet fra trykken dagen i forvejen, og derfor kunne købes på stedet. To uger før den officielle lancering.

Dagen igennem var der foredrag, hvor man kunne blive klogere på især pladespillere. Og så var der også en lille verdenspremiere. Direktør Ole Witthøft kunne nemllig løfte sløret for System Audios første fuldt digitale aktive højttaler, som får navnet Legend 5 Silverback. Eller i hvert fald lette lidt på sløret. For højttaleren er ikke færdigudvilket endnu. Så udseende, pris og lyd skal endnu tages med forbehold.

Trådløs HD-lyd og DSP

Hvad vi fik at høre, var en kompakt tovejshøjttaler med 5″ bas og 1″ domediskant i et kabinet med buede sider – ikke helt ulig designet på andre SA-højttalere. Nyt er til gengæld fuldt aktiv drift med indbyggede klasse D-forstærkere og DSP-optimering. Højttaleren er trådløs og følger WISA-standarden, som blandt andre også B&O, Pioneer og Onkyo har tilsluttet sig. Højttalerne kobles til anlægget via en tilslutningsboks, en “hub” med indgang for et bredt udvalg af analoge og digitale signalkilder (op til 24-bit/96 kHz).

Der var overraskende solid bas fra de små højttalere. Foto: John Alex Hvidlykke, L&B

 

Der var som nævnt tale om en ufærdig udgave endnu, og de seneste justeringer var lavet dagen i forvejen. Men hvad vi fik at høre, var så absolut lovende. Ikke mindst imponerede basgengivelsen, der var overordentlig solid, dyb og kraftig for en så lille højttaler. Noget, der netop kun lader sig gøre, når man som her har en DSP til at få naturlovene til at gå op.

Legend Silverback-højttalerne følger WISA-standerden for trådløs HD-lyd. Foto: John Alex Hvidlykke, L&B

 

Ole Witthøft gætter forsigtigt på en pris lidt over 22.000 kroner og en lancering i midten af 2018. Den lille nye får desuden en række større søskende. Legend bliver en ny højttalerserie fra System Audio, som både kommer i passive og aktive versioner. Sidstnævnte med efternavnet “Silverback.”

Foto: John Alex Hvidlykke, L&B

 

 

 

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Tjek denne in-wall-højttaler

Gulvhøjttaler er kronen på værket

Et kig ind i Harmans helligste

Rauna er tilbage

Engelsk legende vender tilbage efter 63 år

PMC lancerer aktive højttalere

KEF viser muskler med nye subwoofere

Bordhøjttalere med lydtryk

Spændende gulvmodel fra Revival Audio

Rullesten til skrivebordet

Gulvhøjttalere med det hele

En lille ny i gammel stil

0
Scroll to Top