annonse
annonse

Streaming med lydkvalitet

Hvem skulle have troet, at en relativt lille svensk producent var pioner inden for trådløse højttalere?

annonse

På Sveriges vestkyst ligger Helsingborg. Her laves nogle af de mest vellydende trådløse højttalere, vi har testet. Fra den bærbare Addon T3 med Bluetooth til en af de første AirPlay-højttalere, vi testede.

Den lille virksomhed, der blev startet i Stockholm allerede i 1978, har langsomt, men sikkert arbejdet sig op til anerkendelse og en omsætning af en vis størrelse. Det trådløse højttalerboom øgede omsætningen til respektable 300 millioner svenske kroner i 2016, og med ét var den lille virksomhed ikke så lille længere.

(Foto: Producent)

En stor del af succesen skyldes et dramatisk skift for nogle år siden. Her valgte man simpelthen at stoppe med at lave analoge højttalere og satse på trådløse, digitale højttalere.

Audio Pros administrerende direktør, Stefan Panzar, fortæller til Lyd & Billede, at det virkede som en god idé på det tidspunkt. Men det tog tid, før omsætningen kom op i omdrejninger efter den nye kurs. At den gjorde det, skyldes i høj grad, at Audio Pro formåede at få bedre lyd ud af højttalerne end mange af konkurrenterne.

“Spotify hjalp selvfølgelig, men det gjorde lydkvaliteten nok også,” siger Stefan Panzar. “Vi forsøgte at gøre det let at sætte op og komme i gang, og det synes jeg, vi er lykkedes ganske godt med.”

Audio Pro ansatte for nylig Nils Ankarcrona som finansdirektør og Jens Henriksen fra Zounds Industries som salgsdirektør, og planlægger at udvide arealet for at kunne imødekomme den stigende efterspørgsel efter trådløse højttalere.

Flere nye højttalermodeller er på vej fra Audio Pro, som udvikler, sælger og markedsfører alt fra hovedkvarteret i Helsingborg. F.eks. de første modeller i den nye Connectivity-serie, Addon C10 og C5. Dem så vi første gang på IFA-messen i september 2016, men nu er de endelig klar til butikkerne – og på vej til vores testbænk.

De første to modeller i serien er selvfølgelig trådløse og kan bruges som multirumshøjttalere. De kan også spille hver for sig i hver sit rum, og de styres med en app. Med den kan man konfigurere, hvordan højttalerne skal opføre sig, og forhåndsindstille fire knapper, så man nemt kan vælge sin yndlingskanal på radioen.

“De har jo ikke radio indbygget, men vi tror, at det at folk kan vælge lydkilde – også radio – fra forhåndsindstillingerne, er noget, kunderne vil sætte pris på,” siger Steinar Arnason, der er vicepræsident i Audio Pro.

De to højttalere har både Bluetooth og Wi-Fi, og på bagsiden har de en analog lydindgang, f.eks. til tv eller pladespiller. Her er der også subwoofer-udgang, og en ny (trådløs) subwoofer er på vej fra Audio Pro, som både passer til Addon C-serien og andre højttalere med subwoofer-udgang.

Sammen med de nye højttalere udsendes også en trådløs tilslutningsboks kaldet Link1. Den har bl.a. optisk lydindgang og kan sluttes til eksisterende højttalere for at udvide streamingen til ældre apparater.

Den store Addon C10 koster ca. 2.800 kroner, den lille C5 ca. 2.000 kroner, mens Link1 koster omkring 700 kroner. Højttalerne fås i grå, hvid og sort, og C5 kan også leveres i rosa.

Læs også:

Hi-Fi

"Det tør vi godt gøre en gang til!" siger en træt, men tilfreds arrangør.

CES 2018

Denne højttaler kan styre resten af dit hjem takket være Google Assistant.

CES 2018

Højttalerne i den populære Reference Premiere-serie er opdateret både udvendig og indvendig.

CES 2018

Lydteknologi fra Meridian, soundbars med Dolby Atmos – og én højttaler, som styrer alt.

CES 2018

Heritage Theater Bar er en skræddersyet soundbar, som henter inspiration fra gamle Klipsch-kreationer.

CES 2018

48 år efter sin oprindelige lancering på CES 1970 vender JBL L-100 tilbage.

CES 2018

Lysende højttalere, hovedtelefoner og nem hjemmebio fra Creative.

Højttalere

XTZ er kendt for høj kvalitet til meget konkurrencedygtige priser. Indtrykket blev yderligere bekræftet da vi var på besøg.

Trådløs lyd

Trådløse højttalere fås til alle behov; fra bærbar musik på ferieturen til fuldvoksne gulvhøjttalere. Her er 10 af de bedste.

Gør et elektronikkup

Black Friday er blevet en af årets store indkøbsfester. Her er de butikker, der dumper prisen på hjemmeelektronik. OPDATERET!

For enhver smag

Traditionen tro er højttalerne den største produktkategori i kavalkaden – og den som udløser flest priser. Syv forskellige højttalerpriser har vi delt ud i år.

Hi-Fi

Den 20. Hi-Fi & Surround cementerede analogrenæssancen. Vinyl er mainstream. Men sideløbende med streaming.

På forsiden nå

6 trådløse fitnesspropper

Ikke alle ser det som en fest at trække deres korpus hen til det lokale fitnesscenter for at forbrænde kalorier....

Focal Kanta No.2

Når jeg hører ordet high-end, tænker jeg tre ting: Bedre lyd, end de fleste kan drømme om; dyrere, end næsten...

Annihilation

Annihilation er ikke nogen letfordøjelig film, og den er heller ikke velegnet til tanketom popcornunderholdning en fredag aften. Men både...

Olympus PEN E-PL9

For mange er størrelsen på kameraet afgørende. Hvis det er for stort og tungt, betyder det ofte, at det ikke...

5 streaming-forstærkere

For mange har mobiltelefonen taget over som hovedkilde, når musik skal lægge stemningen derhjemme. Folk, der går op i lydkvalitet,...

The Man With the Iron Heart

Tyskeren Reinhard Heydrich (Clarke) kom ind i nazistpartiet gennem sin meget overtalende kone (Pike). Himmler udpegede ham hurtigt til leder...

Klipsch Heritage HP-3

Hovedtelefoner til 13.000 kroner er ikke hverdagskost. Endnu mere specielt er det, at de kommer fra en producent, der ikke...
annonse
annonse
annonse
annonse