Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Lyt til masser af high-end i weekenden

Den årlige Hi-Fi & Surround-messe finder sted i den kommende weekend, og der bliver masser at se og høre på, og dyrt udstyr, som man godt må klappe.

Skrevet af / 21/10/2014 - 12:55
Lyt til masser af high-end i weekenden

Hvis du er i tvivl om, hvilket udstyr, du skal investere i, eller hvis du allerede har købt, men stadig gerne vil høre det udstyr, som du ikke havde råd til, så er der grund til at tage turen til Kastrup ved København i den kommende weekend. Her finder nemlig den årlige Hi-Fi & Surround-udstilling sted. Og det er naturligvis også et prima sted at møde andre med samme interesse.

Og der bliver rigeligt at se på. Knap 30 firmaer præsenterer til sammen over 100 mærker af udstyr – fra Amfora til Vassago og fra Anthem til Zingali. Hovedvægten er lagt på det dyre udstyr i high-end-klassen. Udstyr, som de fleste af os kun har mulighed for at opleve på afstand. Men her kan man formedelst en entrebillet komme helt tæt på grejet.

Selv om de kostbareste af anlæggene runder en million, kan man godt gøre gode handler uden at have en tegnebog i oliemagnat-klassen. Der plejer at være gode muligheder for at rode i tilbudkasser og finde vinylplader samt “kun lidt brugte” signalkabler og andre demovarer.

Hi-Fi & Surround-messen har gennem årene ført et omtumlet tilværelse, og har haft til huse på flere flere steder i københavnsområdet, senest på Hotel Marriott på Kalvebod Brygge. I år er udstillingen flyttet til Hilton ved Kastrup Lufthavn, som i følge arrangør Lisbeth Sillesen fra Densen High End Society har flere lokaler, der er egnede til lyd og billede (altså ikke til os, men til udstyret -red). Det skulle give mulighed for lydoplevelser, der ligger over, hvad man er vant til ved messedemonstrationer i hotelværelser.

hifisurround2013_folk
Der plejer at være trængsel til de mest populære demonstrationer.

De to største lokaler er reserveret af henholdsvis Dynaudio og Vassago/Art Sound, og vi regner med, at der bliver tryk på begge steder. Men det betaler sig også at kigge rundt i de mindste værelser, hvor det herligt eksotiske udstyr optræder. Hvis du leder efter det nyeste fra Sony, Philips eller B&O, kommer du nok til at lede forgæves. Men har du en sund nysgerrighed med i bagagen, kan du til gengæld se mærker, som du med garanti ikke møder i alle strøgbutikker.

_emotiva_xpa-2
Man kan møde sjældent grej i de små demorum. Som denne Emotiva-forstærker på Hi-Fi & Surround 2013, der blev brugt til demo, men ikke var til salg.

Ud over at savle over lækkert grej kan man også blive klogere på tekniske emner. Man kan for eksempel høre Adjunkt og PhD Jesper Bevensee Jensen forklare om sampling, lysledere og hi-fi-hokuspokus.

Lyd & Billede besøger selvfølgelig messen og rapporterer derfra.

Hi-Fi & Surround har åbent fra 11-18 lørdag d. 25. oktober og 11-17 søndag d. 26. oktober. Entrebilletten koster 100 kroner. Adressen er Hilton Copenhagen, Ellehammersvej 20, Kastrup. Der går tog og metro lige til døren.

Hi-Fi & Surround

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Ny og bedre forstærker fra Cambridge Audio

Goldmund effektforstærker: Men spørg ikke om prisen ...

En forstærker for drømmere

Vinyl sætter ny rekord

Komplet anlæg i retrostil

Pladespiller med plug and play

Nyt fra schweiziske Soulution

Rogers LS3/5A - klassikeren vi ikke glemmer

En klassiker vi ikke glemmer

Da hi-fi var en livsstil

Noget helt særligt til din pladesamling

Nu kan du linke til alle musiktjenester på én gang

0
Lyd & Billede
Scroll to Top