annonse
annonse

Hi-Fi & Surround 2014

Hi-fi sælger billetter igen. Selv om udstillingspladsen var rummelig på årets hi-fi-messe i København, blev den fyldt op til bristepunktet.

annonse

Vi er rigtig godt tilfredse! Det er gået meget bedre end sidste år. Og sidste år var bedre end året før,“siger Thomas Sillesen fra Densen. Det præcise besøgstal på messens to dage er ikke gjort endeligt op, men det ligger “et stykke over 2.500 gæster.”

Lørdag var messens store dag, hvor Thomas Sillesen skønner, at to tredjedele af de besøgende lagde vejen forbi. En fordeling, som blev bekræftet af flere af udstillerne. Da vi kom søndag, var der ellers på ingen måde tomt. Mange steder var der kø for at komme ind på hotelværelserne, hvor de fleste udstillinger fandtes.

SONY DSC

Surround var stort set fraværende på messen. Undtagelsen var Hi-FI Freaks, hvor der blev demonstreret Dolby Atmos i ni kanaler, heraf to højdekanaler.

Selv om messen hedder Hi-Fi & Surround,var den altdominerende hovedvægt på stereo. Og tungt stereo, vel at mærke. De fleste prisskilte var femcifrede. Og der var også en del sekscifrede skilte.

I den sekscifrede ende var de italienske Zingali Client Name 1.2 Evo-højttalere til 120.000 kroner sættet. Det var vel at mærke et af de mindre sæt, bestykket med en 12″ bas og en 1″ kompressinsdriver i træhorn. At de kan få de to enheder til at mødes, er utroligt, men det er lykkedes – og lyder fantastisk. Den håndværksmæssige forarbejdning var i særklasse.

SONY DSC

Zingalierme blev drevet af en kinesisk Xindak effektforstærker på 100 watt i ren klasse A. Det 80 kilo tunge monster lignede en million, men kostede faktisk kun 45.000 kroner. Hvad elregningen bliver, er en helt anden sag! Xindak har også en forforstærker med germaniumtransistorer, som ellers gik af mode i begyndelsen af 1970’erne. Men de skulle angiveligt lyde bedre. Den var dog ikke med på udstillingen.

SONY DSC

100 W i ren klasse A. Av, min elregning! Men den er imponerende.

Hos KT Radio var Claus Bülow næsten undskyldende over for den “meget billige” Mark Levinson ML585-forstærker, som han havde med. Den behøvede nu ikke at skamme sig, for det lød himmelsk over Revel F208-højttalerne. Den integrerede, fuldt symmetriske 200W-forstærker er med en pris på 89.995 kroner en af Mark Levinsons billigste. For at understrege pointen havde han placeret en ML 52 forforstærker ved siden af. Den koster en rundt kvart million.

SONY DSC

KT-radio demonstrede Mark Levinsons budgetforstærker til 90.000 kroner.

Ikke alt var dog dyrt. Messens store overraskelse i manges ører, herunder undertegnedes, var Buchardt Audio. Det lille Silkeborg-firma, som består af tre mand, stillede op med to dugfriske standerhøjttalere, der lød endda rigtig godt. Så godt, at det var nødvendigt at tælle nullerne på prisskiltet en ekstra gang. Men den var god nok. 3.000 kroner stykket for den mindste, og 4.000 kr. for storebror. Vi har naturligvis aftalt en test, så snart de kan levere!

SONY DSC

3000 kr for den lille model og 4000 kr. for den store. Buchardt Audio-højttalerne overraskede positivt.

Billigt, men til en hel del penge, var der dansk-kinesiske Dynaudios Focus XD-serie. Til sætpriser fra 35.000 kr til 75.000 kroner kostede de et dybt greb i tgegnebogen, men da højttalerne har indbyggede forstærker (2-4 stk. pr. højttaler), udgør de et komplet anlæg, fraset signalkilden.

SONY DSC

Morten Kim Nielsen fra Dynaudio demonstrede de nye aktive Focus XD.

Med ca. 100 mærker, fordelt på knap 30 demolokaler kan vi ikke komme hele vejen rundt, men er nødt til at lave punktnedslag. Men vi fortsætter med at opdatere, så bliv på kanalen…

Læs også:

Hi-Fi

"Det tør vi godt gøre en gang til!" siger en træt, men tilfreds arrangør.

Made in Norway

Nogle klistrer deres logo på et kinesisk produkt og kalder det lokalt. Det er ikke godt for Electrocompaniet, som både udvikler og fremstiller deres produkter i hjemlandet Norge.

CES 2018

Denne højttaler kan styre resten af dit hjem takket være Google Assistant.

CES 2018

Højttalerne i den populære Reference Premiere-serie er opdateret både udvendig og indvendig.

CES 2018

Hvad enten du ønsker tredimensionel Atmos-lyd eller et superkompakt format, har Sony noget at byde på.

CES 2018

Lydteknologi fra Meridian, soundbars med Dolby Atmos – og én højttaler, som styrer alt.

CES 2018

Heritage Theater Bar er en skræddersyet soundbar, som henter inspiration fra gamle Klipsch-kreationer.

CES 2018

48 år efter sin oprindelige lancering på CES 1970 vender JBL L-100 tilbage.

CES 2018

Lysende højttalere, hovedtelefoner og nem hjemmebio fra Creative.

CES 2018

Samsungs "The Wall" har ikke fået navnet for sjovs skyld. Det er 146 tommer i diagonal, og hver pixel er sin egen lyskilde.

CES 2018

Technics satser hårdt på high-end-pladespillere og lancerer to nye modeller.

Højttalere

XTZ er kendt for høj kvalitet til meget konkurrencedygtige priser. Indtrykket blev yderligere bekræftet da vi var på besøg.

På forsiden nå

6 trådløse fitnesspropper

Ikke alle ser det som en fest at trække deres korpus hen til det lokale fitnesscenter for at forbrænde kalorier....

Focal Kanta No.2

Når jeg hører ordet high-end, tænker jeg tre ting: Bedre lyd, end de fleste kan drømme om; dyrere, end næsten...

Annihilation

Annihilation er ikke nogen letfordøjelig film, og den er heller ikke velegnet til tanketom popcornunderholdning en fredag aften. Men både...

Olympus PEN E-PL9

For mange er størrelsen på kameraet afgørende. Hvis det er for stort og tungt, betyder det ofte, at det ikke...

5 streaming-forstærkere

For mange har mobiltelefonen taget over som hovedkilde, når musik skal lægge stemningen derhjemme. Folk, der går op i lydkvalitet,...

The Man With the Iron Heart

Tyskeren Reinhard Heydrich (Clarke) kom ind i nazistpartiet gennem sin meget overtalende kone (Pike). Himmler udpegede ham hurtigt til leder...

Klipsch Heritage HP-3

Hovedtelefoner til 13.000 kroner er ikke hverdagskost. Endnu mere specielt er det, at de kommer fra en producent, der ikke...
annonse
annonse
annonse
annonse