Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Altædende medie-afspiller fra Primare

Primare BD32 kan spille alt fra cd'er, over Blu-ray og DSD, til Netflix i 4K-opløsning.

Skrevet af / 20/10/2014 - 10:52
Altædende medie-afspiller fra Primare

Hvis du vil have topkvalitet på alle dine mediefiler, uanset format, har dansk-svenske Primare et bud på løsningen. Primare BD-32 MK 2 er angiveligt high-end-medieformaternes svar på schweizerkniven.

Afspilleren klarer enhver optisk disk, du kan få plads til i skuffen: Blu-ray, DVD, cd, SACD og DVD-A. Den håndterer med samme selvfølgelighed alle gængse lyd- og videofiler, som måtte ligge på en disk, ligesom den kan afspille mediefiler fra USB eller DLNA eller via husets netværk (ethernetport er indbygget, men Wi-Fi kræver dog en adapter).

Som man kan se af navnet, er der tale om en opdateret version af en eksisterende afspiller. Blandt nyhederne er understøttelse af Netflix-streaming og opskalering til 4K, to features, som ikke var relevante, dengang første udgave kom i 2011. I øvrigt fylder skemaet over medieformater hele to sider i produktarket – alle med “yes” i samtlige kolonner.

PrimareBD32IIback
Balancerede lydudgange til stereo og RCA-udgange til 71-surround, samt HDMI til 4K-video. Der er godt fyldt op på bagsiden.

Ud over at afspille lyd i topkvalitet kan Primare BD-32 glæde hjemmebiofolkene med dekodning af Dolby True HD og DTS Master Audio. Der er balancerede XLR-stereo-lydudgange og otte RCA-lydudgange til (7.1) multikanalslyd. Her mangler man intet. Det skulle da lige være Dolby Atmos-support.

Ét er antallet af medieformater, et andet kvaliteten, og her har Primare drysset gavmildt med dyre komponenter i elektronikdelen. Crystal DSD-konvertere, operationsforstærkere fra Burr-Brown, kondensatorer fra Wima og Epcos og modstande af MELF-typen.

Hvis løfterne holder, og vi glæder os til selv at lægge øre og øjne til Primare BD-32, behøver du således kun én afspiller til lyd, hjemmebiograf og mediefiler af enhver slags. Og du får sandsynligvis også kun råd til den ene, eftersom prisen på den ekstreme afspiller er 29.999 kroner.

System Audio

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Goldmund effektforstærker: Men spørg ikke om prisen ...

En forstærker for drømmere

Vinyl sætter ny rekord

Komplet anlæg i retrostil

Pladespiller med plug and play

Nyt fra schweiziske Soulution

Rogers LS3/5A - klassikeren vi ikke glemmer

En klassiker vi ikke glemmer

Da hi-fi var en livsstil

Noget helt særligt til din pladesamling

Nu kan du linke til alle musiktjenester på én gang

Endelig en prisvenlig Roon-streamer!

0
Lyd & Billede
Scroll to Top