Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

nyhed

God lyd kræver en god forstærker

Det er ikke nok med fede højttalere, hvis forstærkeren ikke swinger. Her finder du de allerbedste forstærkere, vi har testet i året, der gik.

Skrevet af / 13/11/2017 - 09:51
God lyd kræver en god forstærker

Mens verden bliver stadig mere trådløs – også når det gælder højttalere – er forstærkerne sakket bagud. Men der skete noget for et par år siden: Nærmest alle de forstærkere, vi testede sidste år, havde mindst én digital indgang. Det samme gælder årets udvalg af de mest anbefalelsesværdige forstærkere, vi har testet. Med nogle få puristiske undtagelser.

For nogle forstærkerproducenter er digitale indgange ikke nok, de vil også behandle lyden fra din mobil trådløst. Enten med indbygget Bluetooth eller ved at koble sig til hjemmenetværket, hvorpå man kan streame musik direkte fra den ønskede streaming-tjeneste eller fra en netværkstilsluttet pc eller harddisk.

Den digitale hverdag er blevet langt mere brugervenlig, og trådløst er ikke længere ensbetydende med dårlig lyd.

Her er de forstærkere, vi bedst kunne lide i 2017.

 

Årets bedste forstærker, budgetklasse:

Rega Brio

(Foto: Rega)

Et oplagt valg

Den ser måske beskeden ud, men der er ikke noget beskedent over lyden fra Rega Brio. Okay, den har hverken streaming eller DAC, men bortset fra det er Rega Brio den bedste og mest vellydende integrerede forstærker til under 10.000 kroner hidtil. Den er perfekt i omgivelser, hvor man ikke vil afsætte en masse plads til anlægget, men heller ikke gå på kompromis med lydkvaliteten.

For dem, der ikke har brug for streaming, bør Brio være et oplagt valg. Dem, der har brug for det, kan altid tilslutte en streaming-receiver.

Pris: 5.695 kr.
Web: rega.co.uk
Karakter: 6

Læs hele testen af Rega Brio

 

Årets bedste forstærker, mellemklasse:

Hegel H90

(Foto: Hegel)

Referenceforstærker

Hegel har gjort det igen. Det ser ikke ud til, at nordmændene kan gøre noget galt, og deres mindste forstærker er uden tvivl den, der tilbyder mest spilleglæde for pengene. Den er god nok til at hamle op med dyrere forstærkere og kraftig nok til at drive selv store højttalere. Til en vis grænse.

Den har trods alt ikke uendelige kræfter, men Hegel H90 er måske den mest velspillende integrerede forstærker til under 15.000 kroner og klart vores nye reference i klassen.

Pris: 10.995 kr.
Web: hegel.com
Karakter: 6

Læs hele testen af Hegel H90

 

Årets bedste forstærker, topklasse:

Rotel RA-1592

(Foto: Rotel)

Moderne kraftkonge

Det kan ofte være svært at beskrive lyden af et Rotel-produkt, fordi der ikke er noget særpræg at tale om. Således også her.

Rotel RA-1592 lyder super via digitalindgangene og fungerer også rigtig godt med de analoge indgange, hvis du vil slutte en ekstern DAC til. Lyden via Bluetooth overraskede desuden positivt, selv om det selvfølgelig lød fladere og mere tamt end med ordentlig, ukomprimeret musik koblet til en af DAC-indgangene. Men det fungerer ganske godt, hvilket eventuelle party-gæster vil sætte pris på.

Pris: 19.750 kr.
Web: rotel.com
Karakter: 6

Læs hele testen af Rotel RA-1592

 

Årets bedste forstærker, high-end:

Marantz PM-10

(Foto: Marantz)

Musikalsk målestok

Med mindst 200 watt til rådighed er der overskud til at drive langt de fleste, hvis ikke alle højttalere til rigelige lydtryk. Men hvad der er vigtigere, er det overskud og den kontrol, den har. Også når der ikke spilles øredøvende højt.

Med Marantz PM-10 får man en af de sjældne “det var ligegodt pokkers”-oplevelser, når den fra første strofe præsenterer et lydbillede, der er endnu større, renere og klarere, end den høje pris har bygget forventningerne op til. Og som fortsætter med at imponere, jo bedre man lærer den at kende.

Pris: 59.999 kr.
Web: marantz.com
Karakter: 6

Læs hele testen af Marantz PM-10

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Goldmund effektforstærker: Men spørg ikke om prisen ...

En forstærker for drømmere

Vinyl sætter ny rekord

Komplet anlæg i retrostil

Pladespiller med plug and play

Nyt fra schweiziske Soulution

Rogers LS3/5A - klassikeren vi ikke glemmer

En klassiker vi ikke glemmer

Da hi-fi var en livsstil

Noget helt særligt til din pladesamling

Nu kan du linke til alle musiktjenester på én gang

Endelig en prisvenlig Roon-streamer!

0
Lyd & Billede
Scroll to Top