Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Her lader mobilen på 30 sekunder

Ved hjælp af biologiske halvledere kan israelske forskere oplade din smartphone på et halvt minut!

Skrevet af / 07/04/2014 - 15:22
Her lader mobilen på 30 sekunder

StoreDot Ltd. er et firma fra Tel-Aviv i Israel. Folkene bag er trætte af, at det skal tage flere timer at oplade batteriet på en moderne smartphone – for slet ikke at tale om, hvor lang tid det tager at oplade en tablet eller en bærbar computer – og de har derfor udviklet en lader, som kan oplade for eksempel batteriet på en Samsung Galaxy S4 fra næsten tomt til fuld kapacitet på blot 30 sekunder. Det skriver Wall Street Journal. Du kan se den lynhurtige opladning af telefonen demonstreret i videoen under denne artikel.

Den lynhurtige opladning gøres mulig af en ny type halvleder, som er fremstillet af et biologisk materiale ved navn peptider. I kemisk forstand er der tale om korte kæder af aminosyrer, og peptiderne er i virkeligheden en slags proteiner. I hænderne på StoreDot, som udspringer af et forskningscenter for nano-teknologi, er peptiderne blevet til ekstremt små såkaldte nanodots med en størrelse på blot 2 nanometer.

Skærmbillede 2014-04-07 kl. 14.53.08

StoreDot vurderer, at når deres teknologi kommer på markedet og bliver tilgængelig for almindelige forbrugere, så vil opladeren kun komme til at koste det dobbelte af, hvad en tilsvarende almindelig oplader koster i dag. Som man kan se på videoen, er prototypen stadig ret stor, så for at gøre teknologien klar til kommerciel brug er forskerne blandt andet nødt til at formindske størrelsen en del.

På sigt kan teknologien også anvendes til at oplade større batterier som for eksempel i bærbare computere og tablets. De første opladere fra StoreDot til smartphones kan ramme butikkerne så tidligt som slutningen af 2016, og prisen vil formentlig ligge omkring 500-600 kroner.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top