Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Hegel lancerer H160 integreret og HD12 DAC

I den nye H160 får man indbygget hovedtelefonforstærker og D/A-konverter, og DAC'en HD12 kan bruges som forforstærker.

Skrevet af / 02/09/2014 - 10:00
Hegel lancerer H160 integreret og HD12 DAC

Med 160 W effekt, hovedtelefonforstærker og indbygget D/A-konverter kan Hegels nyeste H160 være svaret til alle, som savner en alsidig integreret forstærker i den øvre ende af skalaen.

Forstærkeren, som erstatter H200, vil koste ca. 21.000 kr, og den lægger sig midt mellem Hegels prisbelønnede H80 og topmodellen H300, men er alligevel hverken en trimmet H80 eller en neddroslet H300.

Teknisk set er konstruktionsprincippet ikke ulig, hvad man finder i H300, men H160 har en nyere generation af digitalprocessor og et forbedret kredsløbsdesign. Desuden har den fået en kostbar hovedtelefonforstærker indbygget.

Hegel_H160_01

Resultatet er, at den er mere potent end H80 og i stand til at udfordre den dyrere H300 (til ca. 29.000 kr). Hvilket blev afsløret ved en demo hos Hegel. En direkte sammenligning med H160 og de to andre forstærkere, koblet til et par gulvstående Magico-højttalere, viste, at H160 har mærkbart bedre kontrol, større dybde og dynamisk kontrast end H80.

Om den også er bedre end H300, skal vi afgøre ved en kommende test, når forstærkeren er leveringsklar i løbet af nogle ugers tid.

Hegel-H-launch
Anders Ertzeid fra Hegel, med H80, den nye H160 og H300 i baggrunden.

H160 har både analoge og digitale indgange, men ingen Wi-Fi eller Bluetooth indbygget. Så man må en Aiport Express, Apple TV eller computer til en af de digitale indgange for at kunne styre musikken trådløst.

Hegel_H160_07

Som man kan se på bagsiden, består de digitale indgange af en USB-port, tre optiske og en koaksial digital lydindgang. I tillæg dertil har H160 en ethernet-indgang for kablet netværkstilslutning.

Læg mærke til, at den også har en surroundtilslutning (til venstre, set bagfra), så man kan integrere forstærkeren i en hjemmebioopsætning.

HD12_artificial_DSD

Skærmen på den nye Hegel HD12 DAC afslører, at den understøtter afspilling af DSD-filer (DSD64), som nogle audiofile sværger til, men som kun er lidt udbredte endnu.

HD12 har også fået en fin hovedtelefonudgang, og DAC’en som placerer sig lige under topmodellen HD25, har forforstærkerudgang, så den kan kobles direkte til et par aktive højttalere eller en effektforstærker, og man kan styre volumen og vælge indgang med den medfølgende fjernbetjening.

HD12, som koster ca. 7.000 kr, erstatter HD11, som vi har testet, og den er tilgængelig i september.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Goldmund effektforstærker: Men spørg ikke om prisen ...

En forstærker for drømmere

Vinyl sætter ny rekord

Komplet anlæg i retrostil

Pladespiller med plug and play

Nyt fra schweiziske Soulution

Rogers LS3/5A - klassikeren vi ikke glemmer

En klassiker vi ikke glemmer

Da hi-fi var en livsstil

Noget helt særligt til din pladesamling

Nu kan du linke til alle musiktjenester på én gang

Endelig en prisvenlig Roon-streamer!

0
Lyd & Billede
Scroll to Top