Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

nyhed

Har du mødt Cozmo?

Skrevet af / 13/10/2017 - 14:05
Har du mødt Cozmo?

Husker du filmen Wall-E, der kom tilbage i 2008? Inspirationen herfra er meget tydelig i Ankis seneste satsning – Cozmo.

(Foto: MH)

Det er da heller ikke helt tilfældigt. Folkene fra Pixar har netop været inde over Ankis “nye” robot, som er et års tid forsinket på vore breddegrader. Det samme gjorde sig gældende med Anki Overdrive, som også var et års tid undervejs. Nuvel, amerikanerne HAR fået lov til at lege med ham, nu er det vores tur.

Cozmo er en avanceret størrelse, proppet med sensorer, motorer, kameraer og lignende. Slutresultatet er en ganske nuttet lille robot, der ikke mindst takket være sit afrundede display er særdeles god til at imitere menneskelige følelser. Det er ret fascinerende. Cozmo leveres med tre lysende firkanter, som han bruger til lege med. Han kan stable dem, vælte dem, bære rundt på dem eller bare bruge dem til at interagere med dig. De lyser op i forskellige farver, så han på den måde kan adskille dem fra hinanden.

Du styrer Cozmo via en app på din telefon, der danner Wi-Fi-forbindelse til ham. Det er også herinde, du vælger de forskellige aktiviteter. Vi håber, at Anki overveje at føje mere til, da der indtil videre ikke er SÅ meget at vælge imellem. Særligt når man tager prisen i betragtning, bliver det en lidt svær anbefaling.

Cozmo koster ca. 2000 danske kroner. I det prisleje er konkurrencen stor. Men, der er ingen som Cozmo, og har man samtidig evner ud i programmering, kan man selv være med til at præge ham. Platformen er åben, og rundt omkring i verden sidder flere allerede og laver programmer til den lille fyr.

De vejledende priser er som følger:
• Sverige 2.499,99 kr.
• Danmark 1.949,99 kr.
• Norge 2.449,99 kr.
• Finland 249,99 euro
Mikael Hansen
(f. 1982): Freelancejournalist på L&B Home. Mikael startede som tech-journalist hos Gamereactor i 2006. Derfra gik turen til magasinet GEAR, hvor han også fik bred erfaring foran et kamera. En kandidatgrad senere vendte han retur som journalist på Lyd & Billede og sidenhen som redaktør for TechRadar. Mikael skriver om alt fra fra PC’er til smartphones, smart home, lyd og gaming.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
Scroll to Top