Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Google vil styre dit armbåndsur

Android Wear er et nyt styresystem til ure og andre kropsnære gadgets. LG og Motorola har allerede annonceret de første ure.

Skrevet af / 20/03/2014 - 11:18
Google vil styre dit armbåndsur

Wearables er det hotteste modeord i gadgetverdenen i 2014. Smarte ure, armbånd og andre teknologiske dimser, som du kan tage på eller fastgøre på kroppen. Teknologien er på vej, og kampen om, hvilket styresystem, der skal få dimserne til at fungere er i gang. Samsung har deres Tizen – operativsystem i de nye Galaxy Gear-produkter – som er udviklet sammen med Intel. Men nu blander Google sig.

Google har annonceret, at de har lavet en udgave af Android specielt til wearables. Den har naturligt nok fået navnet Android Wear. Det nye system indeholder en række af de velkendte Google-tjenester i en tilpasset udgave. Det gælder ikke mindst Google Maps, så man kan finde vej ved hjælp af sit armbåndsgadget. Android Wear vil også blive brugt til træning med beregning af hastighed og tilbagelagt afstand.

Selv om Google Wear kun lige er blevet officielt, vil der ikke gå lang tid, før vi får de første ure og andre gadgets at se, som er bygget på styresystemet. Motorola og LG har allerede præsenteret to modeller, som er klar til salg. Og i modsætning til, hvad der ofte er set på første-af-sin-slags-nørdlegetøj, er der ofret kræfter på at få apparaterne til at se godt ud.

Firkantet touchbetjening hos LG
LG’s bud på et Android Wear-baseret ur har fået navnet G Watch. Designet er betydelig mere diskret, end hvad vi har set fra Samsung og deres Galaxy Gear.

LG-G-Watch-2

Hvad der gemmer sig bag den sorte overflade, er endnu ukendt, men indtil vi kender indmaden, tør vi godt gå så langt som til at kalde det ydre elegant. LG siger, at uret er udviklet i tæt samarbejde med Google, og at firmaet vil sætte alle sejl til i både teknologi og design.

Rundt, klassisk design fra Motorola
Moto 360 er et superstramt, klassisk designet ur, som umiddelbart kunne have været lanceret et hvilket som helst årti. Hvad der på overfladen ligner et enkelt, rundt viserur, indeholder i virkeligheden et højopløst display. Det tyder på, at betjeningen delvist vil være baseret på bevægelser, så en drejning i håndleddet kan få uret til f.eks. at vise indkommende e-mails.

Moto360_Macro_alt1_with+text

Moto 360 lanceres “i sommeren 2014”. Der er ingen oplysninger om tekniske data som processor, skærmopløsning (hvordan opgiver man opløsningen i punkter på et rundt display?) og ikke mindst batteritid.

At Motorola er blandt de første til at have et smartwatch med Android Wear klar er næppe overraskende, eftersom firmaet er ejet af Google og dermed har haft tidlig adgang til teknologien. Motorola er dog i gang med at blive overtaget af kinesiske Lenovo.

Det næste firma, der kan lancere et Android Wear-gadget, kunne meget vel gå hen og blive Fossil. Firmaet har i en pressemeddelelse fortalt, at de står sammen med Google i arbejdet på at udbrede Android-platformen til wearables.

Kilder: The Verge, Engadget, Wall Street Journal

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top