Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Galleri: Helt tæt på LG G4

Vi har haft fingrene i LG’s nye topmodel. Se blandt andet resultatet af den første benchmarktest.

Skrevet af / 28/04/2015 - 20:42
Galleri: Helt tæt på LG G4

Førsteindtrykket af LG G4 er blandet. På den ene side kan det være en frisk og anderledes ide med et bagcover af ægte læder – og helt sikkert er det, at G4 er nemmere at holde en mange af konkurrenterne, som holder sig til metal og glas – men på den anden side, er der ikke nogen tvivl om, at LG’s flagskibsmodel allerede på forhånd er bagom dansen i forhold til mobiler som Samsung Galaxy S6 og HTC One M9.

DSC01846 DSC01850 DSC01852
<
>
Bagsiden er fremstillet af ægte læder, der fås i flere farver. I Norden bliver det brun, rød og sort.

Kigger vi på kameraet, som LG gjorde en hel del ud af ved lanceringen, så virker det ved første øjekast ret imponerende. Udover laserfokus, optisk billedstabilisering og en linse, der lukker mere lys ind til en billedprocessor, der også er større end normalt, har LG også udstyret G4 med en såkaldt farvespektrumsensor, der skal gøre billederne naturtro, fordi farverne kommer tættere på virkeligheden, hvilket er demonstreret herunder.

Det er en S*ms*ng til venstre, LG G4 med farvespektrumsensor tændt i midten, og LG G4 med farvespektrumsensor slukket til højre.
Det er en S*ms*ng til venstre, LG G4 med farvespektrumsensor tændt i midten, og LG G4 med farvespektrumsensor slukket til højre.

Man kan også få adgang til at styre kameraet 100% manuelt, ligesom billedfiler kan gemmes i RAW-format.

DSC01839

Operativsystemet er nyeste Android-version 5.1 Lollipop med en række tweaks og ændringer fra LG’s side. Som man kan se på billedet minder det grafiske udtryk i første omgang meget om Googles egen Android-version.

DSC01841

Men UX 4.0, som LG kalder sin egen brugerflade, kommer med en række ekstra funktioner såsom muligheden for at automatisere bestemte handlinger og indstillinger. Man kan blandt andet ændre lydprofil eller tænde og slukke for Bluetooth og Wi-Fi afhængig af, om man er hjemme eller på farten.

DSC01843

LG’s karakteristiske bagsideknapper har også fået en ekstra funktion, for nu kan man lynhurtigt tage et billede med den store knap i midten, sågar hvis telefonens skærm er slukket.

Bagcoveret kan tages af, så det 3000 mAh store batteri kan skiftes ud, ligesom man kan udvide dem indbyggede hukommelse på 32 GB via microSD-kort op til 128 GB.

Her er det LG G4 med "keramisk" plastic-cover i farven Metallic Grey.
Her er det LG G4 med “keramisk” plastic-cover i farven Metallic Grey.

I forhold til andre topmodeller er LG G4 dog en smule langsommere. Vi lavede en hurtig benchmark-test med programmet Geekbench 3 og fik resultatet 1092 point (single-core) og 3491 (multi-core). Til sammenligning scorer en topmodel som HTC One M9 1095 (single-core) og 3853 (multi-core) i samme test, mens Samsung Galaxy S6 edge kommer helt op på 1494 (single-core) og 4826 (multi-core).

DSC01862

Vi har fået udleveret et testeksemplar af telefonen og vender tilbage i løbet af en god uges tid med en dybdegående test her på lydogbillede.dk.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top