Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Endelig et sexy smart-ur

Måske er dette uret, som kan gøre smart-ure attraktive. Mød Geaks ur med hybridskærm.

Skrevet af / 18/12/2014 - 10:59
Endelig et sexy smart-ur

Geak-smartwatches-II

Det største problem med smart-ure er fraværet af tiltalende design og en latterligt lav batteritid. Kinesiske Geak (“geek”, get the joke?), har konstrueret et smart-ur, som ser ud som et armbåndsur og ikke en computer med armbånd.

Geak II hedder den (nemlig, de har lavet en tidligere), og den kombinerer en LCD-skærm på 320 x 320 pixel med elektronisk blæk, E-ink, ligesom Pepple-urene bruger. Blækket bruges, når uret bare skal vise tiden, og så tændes LCD-skærmen, når man skal bruge en af de mange funktioner. Da E-ink kun bruger strøm, når der skiftes billede, mener folkene bag Geak II, at uret kan køre i tre-fire dage på en oplading.

Geak-smartwatches-III

Shanda, som er firmaet bag uret, bruger Android 4.3 som base for styresystemet, og de har inkluderet de vanlige funktioner som verdenstid, stopur, alarm osv., men der er desuden pulsmåler og måling af luftkvaliteten, som jo er vigtig i kinesiske storbyer.

Uret er udstyret med Bluetooth og Wi-Fi for tilslutning til Geak-app’en på mobilen og til overførsel af data, og man kan selv vælge, hvordan urskiven skal vise tiden. Som vist på billedet herunder.

Geak II er ikke uventet et crowdfunding-projekt – og prisen er estimeret til omkring USD 400, når den klar til salg en gang i januar 2015.

Geak-smartwatches

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
Lyd & Billede
Scroll to Top