Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Xbox One S kan spille 4K Blu-ray

Prisen bliver lav. Har Microsoft dermed udhulet markedet for 4K UDH Blu-ray-afspillere, inden det kommer i gang?

Skrevet af / 14/06/2016 - 13:01
Xbox One S kan spille 4K Blu-ray

I går aftes løftede Microsoft som ventet sløret for den nye udgave af Xbox One-spillekonsollen. Xbox One S, som den nye konsol kaldes, er 40 procent mindre og får et mere stilrent udseende, hvor strømforsyningen er indbygget i stedet for at ligge som en mursten på gulvet. Der medfølger en stander til lodret placering. Harddisken vil også blive opgraderet fra 512 MB til 2 TB, så der er bedre plads til spil og andet indhold.

Xbox One S: slankere, bedre og billigere. Foto: Microsoft
Xbox One S: slankere, bedre og billigere. Foto: Microsoft

Ellers er den store nyhed, at den nye One S kan afspille de nye Ultra HD Blu-ray-film, med 4K-opløsning. Det vil sige fire flere pixels end Full HD, og også high dynamic range (HDR) for ekstra dyb skygge og lysere lys.

Prisen for One S er også lavere end forgængerens introduktionspris. For USD 299 forventer vi en dansk udsalgspris i omegnen af 2.300 kroner, med mulighed for endnu lavere priser efter lanceringen i august.

Konsolkrig kan udrydde Blu-ray-afspillerne
Vi ved ikke, hvad den nye PS4 Neo vil komme til at koste, men da den vil blive solgt side om side med den normale PS4, bliver den nok dyrere. Alligevel er det sandsynligt, at vi snart kommer til at se en priskrig mellem Sony og Microsoft, hvor vi forestiller os, at man i sidste ende vil kunne købe en spillekonsol med 4K Ultra HD Blu-ray-afspilning til et godt stykke under de 2.500 kroner.

Indtil videre er der kun to aktører på markedet, der understøtter den nye super opløsning. Samsung UBD K8500 til ca. 3.990 kroner og Panasonic DMP-UB900 til ca. 7.200 kroner. Når man nu kan få en kombineret spilkonsol og medieafspiller, der kan alt det, som disse afspillere kan – og meget mere, til en lavere pris, så er der ikke grund til at tænke længe over valget. Vi er i hvert fald sikre på, at markedet kommer til at kræve billige afspillere, ligesom det i sin tid skete med almindelig Blu-ray. PlayStation 3-konsollen dræbte nærmest markedet for dyre Blu-ray-afspillere i sin tid, og der er ingen grund til at forvente, at det bliver anderledes med de nye konsoller.

Nyt flagskib
De, der håbede på, at Xbox One S ville have mulighed for at spille spil med 4K Ultra HD-grafik, og måske endda understøtte Virtual Reality-spil, bliver til gengæld skuffede. Grafik-processoren på den nye kompakte konsol ikke er kraftig nok. Så her er der forskel på One S og Sony PS4 Neo.

Her havde Microsoft imidlertid et es i ærmet, som blev spillet hen mod slutningen af præsentationen: En konsol, som hidtil har været kendt som “Projekt Scorpio,” kommer i slutningen af 2017. Det bliver en rigtig “bad boy” af en konsol, som vil kunne alt, hvad S-modellen kan, men desuden håndtere spil med 4K-grafik og Virtual Reality. Noget , der garanteret bliver fremtiden for seriøs gaming.

Prisen på Scorpio vil blive garanteret en del højere og kun beregnet til feinschmeckerne. For det store marked bliver det derfor S, der gælder, og vi mener, at dette vil tvinge Sony til at udstyre sin standardversion af PS4 med 4K Blu-ray. Og så får vi en reel priskrig, som vil slå dyre 4K-aspillere af banen.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Ny subwoofer til de superrige

Hjemmebio-kraftkarl er inde til test

Nu kommer den endelig

Vildere surroundforstærker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nyt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarudsalg på soundbars

Se den lille 4K-projektor

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

Sonos i konkurrence mod Apple og Sony?

Her er Bose Smart Ultra Sounder

XGIMI Horizon Ultra: 4K-projektor med Dolby Vision

0
Scroll to Top