annonce
annonce
annonce

Computer

Så er der nye MacBooks

Touchskærm erstatter funktionstasterne. Og så er de selvfølgelig blevet lidt tyndere, lettere og hurtigere.

annonce

Som forventet lancerede Apple i aften endelig en opdateret MacBook Pro. Den nye laptop kommer i 13″ og 15″ størrelse. Den er bygget helt i metal, og fås i sølv eller grå (desværre ikke mat sort).

Foto: Apple

Foto: Apple

Begge udgaver er betydeligt tyndere end den tidligere model (ca. 17%), samt lettere (henholdsvis 1,36 kg og 1,81 kg). Dette opnås dels ved at bruge de samme lavprofiltaster som i minimodellen af MacBook. Men der er her blevet plads til en dobbelt så stor trackpad, der desuden har Force Touch.

Foto: Apple

Foto: Apple

Det mest spændende er dog, at rygtet om, at man ville udskifte funktionstasterne med en berøringsfølsom OLED-skærm var rigtigt. Den såkaldte Touchbar tilpasser sig den software, du bruger. På skrivebordet, får man de sædvanlige volumen- og lyskontroller, samt afspilningsknapper. I browseren får man få foretrukne websteder, i Messenger indeholder Touchbaren emoji, og Photoshop-brugere får adgang til deres foretrukne værktøjer.

Foto: Apple

Foto: Apple

Længst ude på Toucbaren er der en fingeraftrykslæser, der kan bruges til inlogning og identifikation ved køb. Selvfølgelig er der en genvejsknap for Siri, så man kan give stemmekommandoer.

Foto: Apple

Foto: Apple

Inde i 15-tommeren finder vi en Intel Core i7 med hurtig 2.133 MH-RAM, Radeon Pro grafikkort med op til 4 GB hukommelse og en SSD på op til 2 TB, som er 50% hurtigere end før. 13-tommeren fås med Intel Core i5 eller i7, Intel Iris grafikkort, der er dobbelt så hurtig, og SSD-lagring, der er op til dobbelt så hurtig som den forrige model.

Foto: Apple

Foto: Apple

Skærmen er også blevet væsentligt forbedret med 67% bedre lysstyrke og kontrast, samt 25% større farveområde. Den bruger desuden 30 procent mindre strøm.

Foto: Apple

Foto: Apple

Som forventet er der også sket ændringer på portene. De nye MacBook Pro har fire Thunderbolt 3-porte, der også understøtter USB 3.1, og DisplayPort 1.2. Batteritiden er 10 timer. Priserne starter ved 15.500 kroner for 13-tommeren og 21.100 kroner for 15-tommeren.

Foto: Apple

Foto: Apple

Man udsender også en simpel 13-tommer, der kan sammenlignes med MacBook Air. Det har den samme vægt, har mindre rumfang, og er tyndere på det tykkeste sted. Det ligger et sted mellem MacBook Air og MacBook Pro i ydelse. Den har de traditionelle funktionstaster og kun to Thunderbolt porte. Priserne starter ved 13.000 kroner, og de kan købes nu.

Alle modellerne kan bestilles fra i dag, og de to avancerede maskiner vil være leveringsklar indefor to-tre uger.

annonce
annonce
annonce
annonce
Som læser har du kun ret til at benytte indholdet på lydogbillede.dk til personlige og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål, forudsat at du henviser til kilden og respekterer eventuelle rettighedsangivelser og/eller -forbehold. Du må ikke bruge indhold til andre formål eller på andre måder end dem, der udtrykkeligt er tilladt. .