Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Cykelradar giver dig øjne i nakken

Garmin Varia advarer rytteren om køretøjer, der kommer bagfra.

Skrevet af / 19/08/2015 - 09:53
Cykelradar giver dig øjne i nakken

At køre sikkert betyder ikke blot at se fremad. 40% af dødsulykkerne på cykel skyldes påkørsel bagfra. Garmin lancerer derfor Varia, en serie af intelligente cykelenheder, herunder radaren Rearview og smarte cykellygter.

Rearview holder øje med vejen op til 140 meter bagud, og på hovedenheden, eller på en Edge cykelcomputer, vises hvor tæt bilen er på cyklisten. Samtidig begynder baglygten at advare billisten om, at der er en cyklist foran.

Foto: PR
Foto: PR

Serien omfatter også cykellygter, som kan kobles til cykelcomputeren og dermed blive meget smartere end almindelige lygter. De kan justere fokuspunktet i forhold til hastigheden og tilpasse lysstyrken efter forholdene.

Varia kommer i tredje kvartal, og prisen bliver ca. 1.500 kroner.

Garmin

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
Lyd & Billede
Scroll to Top