Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Flyv som en fugl i den kunstige virkelighed

Flyvesimulatoren Birdly sender dig på fugleflugt med VR-hovedsættet Occulus Rift.

Skrevet af / 12/08/2014 - 12:00
Flyv som en fugl i den kunstige virkelighed

Takket være Occulus Rift er Virtual Reality endelig ved at få luft under vingerne. Virksomheden, der blev købt af Facebook for 11 milliarder kroner tidligere på året, har præsteret, hvad ingen andre har kunnet gennem de snart tre årtier, hvor den kunstige virkelighed har været “lige om hjørnet”: At skabe en altomsluttende illusion af at befinde sig i en anden verden, der er så overbevisende, at kroppen tror på den.

Når teknologien er på plads (Occulus Rift har ikke endnu lanceret en officielt færdig udgave til slutbrugerne), mangler vi bare den “killer app”, der skal få kunderne til at strømme til i hobetal. Hvis drømmen er at svæve som en fugl gennem luften, kunne flyvesimulatoren Birdly være netop det. Selv om den kommer til at kræve et temmelig dybt greb i lommen – hvis den nogensinde bliver en kommerciel (virtuel) realitet.

072414-birdly-02
Med vinden (fra blæserpropellen) piskende i ansigtet kan du opleve, hvor let det er at ride på luftstrømmene som en fugl. Vi kunne også godt forestille os, at Birdly kunne bruges til det ultimative Podracer-spil!

Birdly eksisterer nemlig foreløbig kun som en prototype, fremstillet på Zürichs kunstuniversitet. Den kan lige nu opleves på SIGGRAPH-konferencen i Vancouver. Men hvad enten den ender med at blive en kommerciel realitet eller ej, kan den være med til at vise vejen for andre 3D-simulatorer.

072414-birdly-04-506x760

Birdly

Kilde: Wired

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

AI planlægger vores ferie

Styr computeren med hjernen

Solpaneler i øjnene?

Googles AI fantaserer sig frem til spil

Ny AI udfordrer GPT-4

Google lancerer mini-AI

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

ChatGPT får hukommelse - som kan slås fra

Kan dette pandebånd kontrollere drømme?

Googles chatbot skifter navn til Gemini

ISS modtager opgraderet computer

0
Lyd & Billede
Scroll to Top