Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Flere 4K-nyheder fra Sony

Sony vil også være lave tv-krumspring, og lancerer en kurvet version af sin 4K-topmodel X9: Bravia S90B.

Skrevet af / 08/09/2014 - 10:24
Flere 4K-nyheder fra Sony

Buet, krumt, kurvet. Curved UHD TV. Det er ord, som med små variationer går igen overalt, hvor man færdes på IFA-messen. Samsung startede snebolden på CES I januar, men nu ruller lavinen, og de allerfleste tv-producenter er med på denne trend.

Det gælder også Sony, som fremviste sine to nye modeller med bueform: Bravia KDL-75S90B og 65S90B. Sony-skærmene på henholdsvis 75 og 65 tommer har en noget svagere kurve end Samsungs, angiveligt for at undgå forvrængning i billedgeometrien. Specifikationene er ellers lige som for Bravia X9-serien, hvilket bør borge for billedkvaliteten. Lydgengivelsen er der også taget godt hånd om med et 4.2-kanals “multivinkel Live Speaker-system”, som bruger separate højttalerenheder, som peger i forskellige retninger for at give simuleret surround-lyd.

Endelige priser på S90-serien er ikke offentliggjort, men forventes at ligge noget over X9005-serien. Den vil være tilgængelig i butikkerne, og i Sonys egen netbutik fra begyndelsen af oktober.

Få 4K-film med i købet
Sony har også slået et lille, men dog hæderligt slag for de, som overvejer at købe 4K-TV, men bekymrer sig for manglen på indhold. Hvis man køber et Bravia X9/S9 får man nu fem film i ægte 4K-kvalitet fra Sony Pictures Entertainment. De fem film kan vælges ud fra en liste på ti titler (Battle: Los Angeles, Captain Philips, Ghostbusters, Moneyball, Premium Rush, Salt, The Amazing Spider-Man, The Amazing Spider-Man 2, Patriot og Total Recall), og leveres på en harddisk, som kun kan bruges med Bravia-skærmene.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sony Bravia KDL-79X9005B

Bravia 79X9005B
De kurvede skærme var egentlig den eneste virkelige nyhed fra Sony på tv-fronten på årets IFA-messe, men de viste også en færdig version af storebroren i X9-serien, 78-tommeren Bravia 79X9005B. Den kommer snart til salg, og vil koste knap 80.000 kroner. Altså omkring en tusindkroneseddel pr. tomme.

Gigantisk 4K-billede
De som drømmer om virkelig stort 4K-billed i hjemmebiografen, kigger nok i retning af en Sonys splinternye 4K-projektor VPL-VW300ES. Med en pris på 60.000 kroner er den Sonys hidtil billigste projektor med SXRD 4K-teknologien, som er en nedskaleret version af deres profesionelle 4K kinoprojektorer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi fik lejlighed til at se på den i en lukket, lyddæmpet og mørklagt rum. Og her kom 4K-opløsningen virkelig til sin ret: Projceret på et 150-tommers 16:9-lærred og med en siddeafstand på knap to meter fik man et billede, som kan udfylde synsfeltet uden tegn på synlige pixels eller rudemønster. Sony oplyser for øvrigt, at den nye 4K-medieafspiller FMP-X5 vil være kompatibel med VPL-VW300ES, sådan at man kan få ægte 4K-indhold (herunder Netflix 4K) op på læredet.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lyd & Billede
Scroll to Top