Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Tolkien-fans vil bygge Minas Tirith

Kunne du tænke dig at bo i Minas Tirith fra "Ringenes Herre?" - så er chancen her, via et meget ambitiøst Indiegogo-projekt.

Skrevet af / 25/08/2015 - 11:55
Tolkien-fans vil bygge Minas Tirith

Hvor ofte har vi ikke læst en god bog og haft lyst til at flytte ind i dens verden? At se de steder, som forfatteren har fremmanet i historien, og selv blive en del af handlingen.

“Ringenes Herre”-trilogien har flere fans en så godt som enhver anden roman. Og Peter Jacksons tre film har kun gjort fanskaren større.

Hvis du ville være villig at sætte penge bag din lyst, kører der lige nu et særdeles ambitiøst projekt på crowdfunding-portalen Indiegogo. Folkene bag Realise Minas Tirith vil gerne bygge en 1:1 kopi af Minas Tirith, som er hovedstaden i Gondor. Byen skal ligge i Sydengland og være en kopi af Minas Tirith, som Peter Jackson forestillede sig den i filmene.

Der bliver tale om en rigtig, levende by, hvor man kan købe sig en lejlighed, have sit kontor eller tjekke ind på et af de femstjernede hoteller. Og mon ikke Tolkien-fans fra hele Midgård ville gøre Minas Tirith til et af klodens største turistmål?

Der skal dog først indsamles 1,85 milliarder engelske pund! Lige nu er der indsamlet godt £82.000, og med 36 dage tilbage af finansieringsperioden begynder det at haste. Men det kunne altså være spændende. Der skal dog findes en anden borgmester. For ham der var i bøgerne, var temmelig tung at danse med!

Realistisk set skal vi nok ikke regne med, at den svimlende sum kommer i hus til tiden. På den anden side koster det kun 50£ at få et skilt med sit navn på byens æresmur eller £25 for en rundvisning.

Med 150 millioner solgte eksemplarer af trilogien kunne det faktisk lade sig gøre. Kun Charles Dickens’ “To byer” har solgt flere eksemplarer, nemlig 200 millioner, og den havde et forspring på 95 år.

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bandekrigen fortsætter

Vil tilbage i sadlen!

Højreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Kommende højdepunkter på Netflix!

Fuld MAX?

Se ny trailer!

Premiere i dag!

Følelserne er tilbage!

Netflix slår til!

0
Lyd & Billede
Scroll to Top