Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

En rigtig heavy jul ønskes af Saruman

Heavy metal-julesingle fra den legendariske, 92-årige skuespiller Sir Christopher Lee.

Skrevet af / 12/12/2014 - 17:15
En rigtig heavy jul ønskes af Saruman

Sir Christopher Lee er en alsidig herre. Ikke blot har han medvirket i næsten 300 film gennem sin mangeårige karriere. Han er også en flittig musiker. Senest har han udgivet heavy metal-julesinglen “Darkest Carols, Faithful Sing“.

darkest_carols

Filmkarriere over seks årtier
Uanset hvilken generation man tilhører, har enhver filmelsker et forhold til britiske Christopher Lee. Han har spillet flere store filmroller end nogen anden, og hans karriere har strakt sig over 58 år. Foreløbig. For han viser ingen tegn på at ville stoppe.

Christopher Lee er lige nu biografaktuel i rollen som troldmanden Saruman i “Hobbitten – Femhæreslaget”. Christopher Lee kendte i øvrigt Tolkien, ligesom han også kendte forfatteren til en anden film, som han spillede skurk i, nemlig 007-forfatteren Ian Fleming, som var hans halvfætter. Lee spillede lejemorderen Francisco Scaramanga i “Manden med den gyldne pistol”. Christopher Lee har også spillet Frankenstein, Dracula, Mumien og Count Dooku (Star Wars). Ikke dårligt, når man tænker på, at Christopher Lee først debuterede som skuespiller i en alder af 24 år. Han skulle jo først være færdig med at kæmpe i Anden Verdenskrig!

Verdens ældste heavy-musiker
Som om det ikke var nok, er Sir Christopher også en anerkendt sanger, og har en del gange haft sangroller i sine film. De senere år har han kastet sin kærlighed på heavy metal-genren, blandt andet i bandet Charlemagne, hvor han siden 2010 har været forsanger. Christopher Lee er i en alder af 92 år den ældste heavy metal-musiker. Nogen sinde. Han er angiveligt også den ældste musiker, som har fået plads på Billboards hitliste. Christopher Lee har i et interview udtalt, at det vigtigste for ham er at holde sig i gang ved at gøre de ting, som han virkelig holder af. “Jeg ved jo ikke, hvor længe jeg kan blive ved. Så hver dag er en fest, som jeg gerne vil dele med mine fans.

“Darkest Carols, Faithful Sing” er ikke den første tungmetal-julesang fra Christopher Lee. Han har tidligere medvirket på “A Heavy Metal Christmas” i 2012, hvor han med dyb gravrøst messede “The Little Drummer Boy” og “Silent Night”. I 2013 gentog han successen med sangen “Jingle Hell”.

Videoen herunder giver smagsprøver på alle julenumrene:

Kilde: Blabbermouth

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fuld MAX?

Se ny trailer!

Premiere i dag!

Følelserne er tilbage!

Netflix slår til!

Premiere i dag!

And the Oscar goes to ...

Nu er traileren her!

The Netflix Slam: Nadal vs. Alcaraz

Ny svensk/norsk Netflix-serie

Taylor Swift kommer hjem til dig!

Klar på Netflix!

0
Scroll to Top