Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

5,7 milliarder kroner til “Notch” for Minecraft

Microsoft har købt Minecraft for 14,4 milliarder kroner. Det gør programmøren Markus Persson til en rig mand. Nu forlader han firmaet.

Skrevet af / 16/09/2014 - 09:59
5,7 milliarder kroner til “Notch” for Minecraft

Der har gennem et stykke tid verseret rygter om, at selskabet bag det meget, meget populære spil Minecraft var i gang med at blive solgt. Og det mest vedholdende rygte gik på, at det var selveste Microsoft, der var ude med tegnebogen. I går eftermiddags blev det så bekræftet. Her kunne man på firmaets hjemmeside læse, at ryget var sandt, at Microsoft havde købt Mojang AB for 2,5 MILLIARDER dollars. Og at de tre stiftere, Notch, Carl, og Jakob forlader firmaet!

Byggelegeplads med 100 millioner brugere
Minecraft er et af verdens mest populære spil nogen sinde, og har over 100 millioner registrerede brugere i alle aldre. Og kender du det ikke selv, så gør dine børn det uden tvivl. Spillet er mere en åben, global byggelegeplads end et egentligt spil, da der hverken er mål, missioner eller vindere. Til gengæld er der ingen grænser for de sindsrige konstruktioner, som de mange brugere har bygget i det virtuelle landskab.

Minecraft er næsten udelukkende en enkelt mands værk. Programmøren Markus Persson har skrevet det meste af koden, men gennem firmaets fireårige er staben dog udvidet, så medarbejderlisten i dag tæller 37 personer. Men tre af dem forlader som nævnt firmaet.

Markus_Persson1

På sin egen hjemmeside forklarer Notch, at han ikke ser sig selv som spiludvikler, men som programmør, og at filmen knækkede for ham, da han opdagede, at han havde mistet den direkte tilknytning til sine fans – og i stedet var blevet et symbol. Han lover derfor, at hvis noget af det, som han siden hen vil kaste sig over, ender med at blive en stor succes – så vil han forlade det straks!

“Det handler ikke om pengene – men om at bevare min fornuft”.

Det er dog sikkert, at Markus “Notch” Persson vil have de øknomiske reesourcer til at tage den med ro og passe på sin fornuft. Som største aktionær i Mojang AB ejer han 40% procent af aktierne. Så salget er firmaet vil inbringe ham omkring 5,7 milliarder kroner.

Markus Persson har selvfølgelig sit eget tempel inde i Minecraft-spillet.

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

AI planlægger vores ferie

Styr computeren med hjernen

Solpaneler i øjnene?

Googles AI fantaserer sig frem til spil

Ny AI udfordrer GPT-4

Google lancerer mini-AI

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

ChatGPT får hukommelse - som kan slås fra

Kan dette pandebånd kontrollere drømme?

Googles chatbot skifter navn til Gemini

ISS modtager opgraderet computer

0
Lyd & Billede
Scroll to Top