Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Facebook vil lave sine egne e-penge

Det sociale netværk udfordrer banker og PayPal. Snart kan du betale på nettet og via mobilen gennem din Facebook-konto.

Skrevet af / 15/04/2014 - 10:06
Facebook vil lave sine egne e-penge

Facebook er ikke kun det største og mest populære sociale netværk. Det er også en gigantisk pengemaskine. Og snart vil Zuckerberg og Co. have sin egen betaling i form af elektroniske facebook-penge, som kan bruges til betalinger på nettet og i den fysiske verden.

I følge en rapport fra Financial Times er Facebook på vej til at opnå en aftale med den irske centralbank om at drive digital bankvirksomhed med elektroniske penge. Når aftalen falder på plads, vil brugerne kunne indsætte penge på deres Facebook-konto og bruge dem til betaling andre steder.

Ville betale 10 mio. for at hyre grundlægger
I følge flere anonyme kilder, som har været direkete involveret i sagen, har Facebook forhandlet om partnerskaber med flere engelske opstartsvirksomheder inden for international pengeoverførsel. Det gælder TransferWise, Moni Technologies og Azimo, samt mulighvis flere. Facebook tilbød konkret at betale virksomheden Azimo 10 millioner dollars for at få lov til at rekruttere den ene af Azimos grundlæggere.

Facebook Credits for besværligt
Facebook forsøgte sig allerede i 2011 med virtuelle penge i form af Facebook Credits, som kunne bruges til at betale for ydelser inde i Facebook, f. eks. spil. Projektet blev dog droppet, da det viste sig svært at få de overførte penge konverteret tilbage til “rigtige” penge på modtagernes konti i mange forskellige lande, den såkaldte clearing. Siden da har Facebook indført gavekortsystemet Facebook Cards, der giver adgang til at købe varer med forudbetalte kort, og firmaet samarbejder desuden med PayPal om netbetalinger.

Facebook er allerede inde i vanen med at håndtere andre folks penge. I 2013 blev der via Facebook overført 2,1 milliarder kroner i betaling for først og fremmest spil. Og firmaet tog sig godt betalt for ulejligheden. Facebooks gebyr på betalingerne kan være så høj som 30 procent.

Apple vil også lave penge
Facebook er langt fra den eneste virksomhed, der drømmer om at gøre bankerne kunsten efter. En af de vigtigste grunde til at indbygge en fingeraftrykslæser i iPhone 5S var i følge Apple-chef Tim Cook netop muligheden for at kunne bruge mobilen som betalingsplatform, skriver Apple Indsider.

Kilder: Time, Financial Times, Apple Insider

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

AI planlægger vores ferie

Styr computeren med hjernen

Solpaneler i øjnene?

Googles AI fantaserer sig frem til spil

Ny AI udfordrer GPT-4

Google lancerer mini-AI

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

ChatGPT får hukommelse - som kan slås fra

Kan dette pandebånd kontrollere drømme?

Googles chatbot skifter navn til Gemini

ISS modtager opgraderet computer

0
Lyd & Billede
Scroll to Top