Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

En dock til både Apple og Android

S1 og S2 er dockinghøjttalere fra Idapt, som vil docke mobile enheder fra Apple og Android. Men de behøver din hjælp.

Skrevet af / 22/11/2012 - 11:17
En dock til både Apple og Android

Idapt S1 og S2 kan blive verdens første dockinghøjttaler til både Apple- og Android-baserede smartphones og tablets. Desuden kan der streames trådløst til højttaleren via Bluetooth.

Dockingsystemet har nemlig udskiftelige plugs til din mobilenhed. Det betyder, at uanset om du har en Android-, Blackberry- eller Windows-mobil eller en iPod 3,4 eller 5, så kan du docke netop din telefon. Tablets kan faktisk også dockes, vertikalt som horisontalt.

Idapt S1 har docking til ét produkt, mens S2 har to dockingstik og kan dermed docke og lade to produkter samtidig.

Det er lidt uklart, men det virker som om dockingstikket kun lader enhederne, mens al lyd streames via bluetooth. Dette gør højttalerne fremtidssikrede i fald nogen specifikationer, med tanke på lydoverførsel gennem iPod-stikket, ændres. Bluetooth kan aldrig give helt perfekt lydkvalitet, men det er ikke sikkert, man vil mærke det ved en bordhøjttaler som denne. Det er trods alt ikke ægte hi-fi, uanset hvad reklamen måtte sige.

Dockingstikket lader med 1 ampere. Desuden findes en USB-indgang, som lader dobbelt så hurtigt, 2,1 ampere, hvis du har brug for hurtig opladning af smartphonen eller tabletten.

Den dårlige nyhed er, at produktet ikke findes endnu, men producenten har satset på såkaldt crowdfunding, eller folkefinansiering, via Kickstarter. I praksis betyder det, at man forhåndsbestiller produktet, da med en god rabat i forhold til dem, der køber produktet efter, at det er blevet realiseret. Idapt skal op på 70.000 dollar i løbet af de næste 22 dage for at projektet skal blive til noget. Det indebærer ingen risiko for de af os, som skulle ønske at finansiere dette, hvis målet ikke nås, og projektet bliver lagt på is. Så får man pengene tilbage. Kickstarter er et veletableret og velprøvet projekt, som stadig bliver mere populært.

For øjeblikket har projektet fået 2.452 dollar ind, med 22 dage igen til at nå sit mål på 70.000 dollar. Læs mere om projektet og dockinghøjttalerne S1 og S2 på Kickstarters hjemmeside.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top