Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Disse hovedtelefoner findes der kun 555 af

Man skal stå tidligt op og gribe dybt i lommen for at sikre sig Ultrasones nye high-end hovedtelefon, Edition 5 i eg og titan.

Skrevet af / 18/11/2013 - 10:48
Disse hovedtelefoner findes der kun 555 af

Prisen er bestemt ikke for småkårsfolk. Til 3500€ (26.250 kr) er Edition 5 ikke blandt markedets billigste hovedtelefoner. Men så bliver du til gengæld en ud af maksimalt 555 udvalgte ejere af de håndlavede hovedtelefoner af bayersk egetræ.

Der er tale om lukkede hovedtelefoner med Ultrasones S-Logic EX teknologi, som angiveligt skal skabe en følelse af, at man lytter til højttalere, og ikke et par hovedtelefoner, som er klemt ind mod hovedet.

Edition5-159_frei

Ørekopperne er håndlavede, og materialevalget er eksklusivt. Ud over træværket er anvendt skind. De bruger to 400 mm-enheder med titanbelagte membraner, og enhederne er håndtestede (ikke øretestede? -red) for at finde matchende par.

Ultrasone opgiver frekvensområdet til 5 – 46.000 Hz, hvilket burde være mere end rigeligt. Men det siger noget om præcisionen i fremstillingen af hovedtelefonerne.

S-Logic EX-teknikken har vi testet før, og den giver ganske rigtigt en følelse af at lytte til et par store højttalere, og musikken bliver ikke klemt til ørene i samme grad som med andre, lukkede hovedtelefoner.

Logoet er lasergraveret i aluminium på ørekopperne, og med syv lags træbehandling skulle træværket være sikret varigt imod smuds og fugt.

Ultrasone Edition 5 leveres i en kuffert med en bæretaske, to kabler med forgyldte Neutrik-stik. Der er et fire meters kabel med 6.3 mm jackstik til hjemmebrug, og et 180 cm kabel med 3,5 mm stik til bærbar brug.

Edition5-150

Fakta:

Frekvensområde: 5 – 46.000 Hz
Vægt: 260 g
Impedans: 32 Ohm
SPL 96 dB

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Latterligt billigt fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarver

Topliste: Hørepropper og hovedtelefoner til påskeferien

Forbedret hørelse med AirPods Pro

Held og lykke med at købe disse

De bedste hørepropper får en afløser

Skullcandy: GROM-lyd til børneører

Endnu bedre Accentum fra Sennheiser

Forstærkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic fejrer 100 år med specialudgave

Bruger solen som kraftværk

Støjreducerende hørepropper fra OnePlus

0
Lyd & Billede
Scroll to Top