Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Derfor hedder vi Lyd & Billede

Det er et navn, ikke en varebetegnelse!

Skrevet af / 25/03/2015 - 15:00
Derfor hedder vi Lyd & Billede

Det sker indimellem, at vi i kommentarfeltet under bestemte artikler på vores hjemmeside lydogbillede.dk kan læse sure indlæg fra brugere, der bemærker, at den ene eller den anden historie “da slet ikke handler om hverken lyd eller billede”.

Denne LEGO-model af en X-Wing satte blodet i kog hos enkelte læsere.
Denne LEGO-model af en X-Wing satte blodet i kog hos enkelte læsere.

Vi bragte f.eks. en nyhed om verdens største legomodel (af Luke Skywalkers X-Wing starfighter), der fik en sådan kommentar med på vejen. Også en tåreperser af en historie om en syvårig dreng, der er født med én arm, og som fik overrakt en bionisk arm af skuespilleren bag Iron Man, Robert Downey Jr., gjorde en læser sur nok til at skrive: “R.I.P. Lyd & Billede, som igen intet har med lyd og billede at gøre.”

ToneyStark_bionisk_arm
Hvad i alverden har Robert Downey Jr. med lyd eller billede at gøre?

Og det er da også nærliggende at tro, at et magasin, der hedder Lyd & Billede, primært handler om … nå ja, ting som hi-fi, hjemmebio, tv’er, projektorer og foto. Hvilket i høj grad også er tilfældet, for navnet er selvfølgelig ikke helt tilfældigt valgt. Men vi skriver altså også om smartphones, tablets, bærbare computere og andre gadgets. Og om teknologi og trends, hvad enten det er 3D-printere, elbiler, virtual reality eller rumfart, kolonisering af Mars og mere af samme skuffe.

Disse emner er lige så meget en del af Lyd & Billedes dna som de mere traditionelle stofområder, og det skyldes, at vores fokus er på forbrugerelektronik i bred forstand og ikke blot dyre hjemmebio-anlæg og endnu dyrere hi-fi til de audiofile.

Lyd & Billede udkommer både i Danmark, Norge og Sverige, og mens vores ejer er norsk, beskæftiger vi journalister fra alle tre lande. I hvert land har Lyd & Billede sin egen historie. I Norge startede magasinet i begyndelsen af 90’erne med at handle meget om satellit-tv ved siden af både almindelig hi-fi og hi-fi til biler, mens vi i Danmark begyndte i 2003 som gadget-magasinet GEAR, hvor vi også kunne finde på at anmelde køkkengrej, plæneklippere og frysepizzaer!

Før vi kom til at hedde Lyd & Billede i Danmark, hed vi GEAR. Og dengang kunne vi  finde på at skrive om plæneklippere og frysepizza!
Før vi kom til at hedde Lyd & Billede i Danmark, hed vi GEAR. Og dengang kunne vi finde på at skrive om plæneklippere og frysepizza!

Så vores baggrund er lidt broget, men meget rummelig, og i dag er det interessen for forbrugerelektronik-produkter, og hvad der sker i elektronikbranchen, der driver værket.

Det har næppe undgået nogens opmærksomhed, at der sker mange nye ting i den branche for tiden, og vi prøver at følge med, så godt vi kan. En gang imellem prøver vi sågar at forudse, hvor tingene bevæger sig hen om et år. Eller om fem år.

Vores navn holder vi fast i, men ordene Lyd & Billede skal ikke være en spændetrøje, der holder os fast i stivnede kategorier, mens verden suser forbi os. Så meget har I læsere lov til at forvente af os.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bandekrigen fortsætter

Vil tilbage i sadlen!

Højreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Kommende højdepunkter på Netflix!

Fuld MAX?

Se ny trailer!

Premiere i dag!

Følelserne er tilbage!

Netflix slår til!

0
Lyd & Billede
Scroll to Top