Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Der er en ny Spotify i byen

En reel ansigtsløftning - og en flok nye funktioner.

Skrevet af / 03/04/2014 - 08:00
Der er en ny Spotify i byen

Farvel til det gamle udseende på Spotify. Det nye Spotify har et langt mere tiltalende look. Der er også kommet nye funktioner.

Featured Playlist
En vigtig del af det nye Spotify er Featured Playlist. Den ligger i “Browse”-delen af musiktjenesten, og består af forskellige spillelister, som er skræddersyet til højdepunkter på året eller dagen. Onsdagens playliste bød på “Your favorite coffee house” med lavmælt singer/songwriter-musik. Listen “Ready for the day” har mere up-tempo musik, der skal motivere til en ny arbejdsdag. De melankolske kan svømme hen til playlisten “Early grey morning”, og så fremdeles. Målet er, at listerne skiftes ud hver eneste dag.

Ny_Spotify-2
Featured Playlist består af afspilningslister, der er skræddersyet til dagen.

“Vi har som mål, at der i fremtiden skal det være noget nyt, hver gang man logger på. Noget, som ser lækkert ud og aldrig er kedeligt, og gerne noget nyt hver gang. Det er dog også er det vigtigt, at man altid skal føle sig hjemme. Der skal aldrig være tvivl om, at det er Spotify, og det nye design må være gennemgående på tværs af platforme”, siger produktudviklingschef Michelle Kadir over en Skype-samtale med os.

Velkommen nyhed
Etter kort tid med det nye layout står det klart, at den nye Featured Playlist-funktion er meget velkommen. Jeg regner med, at den hurtigt vil blive en populær måde for Spotify-brugere at opdage ny musik på. Med denne funktion tager Spotify et skridt i retning af WiMP, som har redaktionelle spillelister som sin specialitet, og som har oplevet stor succes med netop det.

Ud over den nye funktion har Spotify nu en mere overskuelig presentation af sine normale afspilningslister i forskellige genrer, som humor, pop, rock, fest, træning osv. Brugerfladen er mere ikonbaseret, med “fliseudseende”.

Your Music
En anden ny funktion har Spotify kaldt Your Music. Hvis du synes om en sang og vil gemme den til senere, men ikke på forhånd har sammensat en playliste hvor den passer ind, kan du højreklikke på sangen og vælge “save”. Så gemmer du sangen i biblioteket Your Music, hvor du let kan finde den igen. I Your Music kan du både bladre efter artist, album og sang, så du med det samme kan finde mere musik fra samme album og kunstner.

Ny_Spotify_Sjangerehumør
Det nye “fliseudseende” ser godt ud, og præsenterer spillelister efter genrer og humør på en overskuelig måde.

Udseende
Udseendet og brugergrænsesfladen har fået sig en overhaling. Den virker mere overskuelig og strømlinet, mere behagelig for øjet, og vil man finde ny musik baseret på de musikere, man lytter til ofte, kan man gå ind på “Discover”-fanen og gå på jagt i en overskuelig liste med store coverbilleder.

Ny_Spotify_Discover
Discover-funktionen foreslår ny musik, baseret hvad du ellers lytter til. Og den gør det på en mere overskuelig måde end tidligere.

“Det nye Spotify drejer sig om, at brugeren skal gøre mindst muligt”, siger Michelle Kadir. Det betyder, at platformen må være intuitiv, det skal være let at finde rundt, og det er Spotify, som skal gøre det meste af arbejdet.

Etter en kort tid med den nye Spotify, som vi allerede har prøvet, er det åbenbart, at det er en klar forbedring.

spotify.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Billigere streaming fra Auralic

Ny og bedre forstærker fra Cambridge Audio

Goldmund effektforstærker: Men spørg ikke om prisen ...

En forstærker for drømmere

Vinyl sætter ny rekord

Komplet anlæg i retrostil

Pladespiller med plug and play

Nyt fra schweiziske Soulution

Rogers LS3/5A - klassikeren vi ikke glemmer

En klassiker vi ikke glemmer

Da hi-fi var en livsstil

Noget helt særligt til din pladesamling

0
Lyd & Billede
Scroll to Top